x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Alexandrina Barbosa: “Suntem o echipă valoroasă. Nu ne este teamă de Gyor!”

Alexandrina Barbosa: “Suntem o echipă valoroasă. Nu ne este teamă de Gyor!”

de Istvan Deak    |    02 Apr 2013   •   14:05
Alexandrina Barbosa: “Suntem o echipă valoroasă. Nu ne este teamă de Gyor!”

Cu patru zile înaintea primei manşe a semifinalei Ligii Campionilor la handbal, Valcea-Gyor, una dintre cele mai valoroase jucătoare ale Oltchimului, Alexandrina Barbosa, este convinsă că formaţia română are şanse mari să joace finala competiţiei din acest an. “Am avut un start ratat în faza a doua a grupelor. Am fost cu adevărat dezamăgite că am pierdut primele două meciuri cu FTC Budapesta şi Krim Ljubljana. Nici acum nu ştiu care au fost motivele principale pentru acele înfrângeri. Ştiu doar că am jucat prost şi am făcut foarte multe greşeli. Când ne-am trezit, deficitul de pe tabelă era mult prea mare pentru a schimba soarta partidelor”, spune Barbosa, într-un interviu acordat site-ului oficial al competiţiei.

Nu ne-am pierdut speranţa!

Au urmat patru victorii consecutive şi Oltchim a ajuns în semifinale. “Oltchimul este o formaţie de mare valoare, cu o serie de jucătoare experimentate. Nu cred că multe s-au mai confruntat cu o asemenea situaţie, însă sunt convinsă că toate jucătoarele au crezut în calificarea în semifinale. Nu ne-am pierdut niciodată speranţa fiindcă suntem o echipă de calitate. Momentul cheie al calificării a fost în Ungaria, chiar dacă în Rusia, la Zvezda, eram conduse şi în minutul 40. Ştiam că nu depindem de meciul de la Zvezda şi trebuie să batem în Ungaria şi acasă pe Krim. Dar o echipă valoroasă ştie să gestioneze şi momentele dificile. Zvezda a condus cu patru goluri dar am revenit fantastic. Au urmat meciurile de care depindea soarta calificării noastre. Dacă vroiam să ne calificăm trebuia să batem FTC Budapesta şi Krim. Două echipe valoroase pe care am reuşit să le învingem. Din păcate ne-a lipsit un singur gol să terminăm în fruntea grupei”, a adăugat jucătoarea campioanei României

Cu gândul la finală

Cât priveşte duelul din semifinale cu Gyor, Barbosa este convinsă că va fi un regal handbalistic. “Nu ne este teamă de Gyor. Desigur, vorbim de o echipă foarte, foarte valoroasă, cu o defensiva extrem de puternică, însă noi posedăm aceleaşi calităţi şi aproape acelaşi stil de joc. Vor fi două partide atractive pentru spectatori şi sper să ne calificăm în finală”, a încheiat Barbosa. Manşa tur a semifinalei Oltchim - Gyor este programată sâmbătă, 6 aprilie (ora 18:00), în Sala Polivalentă din Bucureşti. Returul este se va disputa cinci zile mai târziu, la Veszprem. Oltchim Rm. Vîlcea a învins sâmbătă cu 34-27 pe CSM Ploieşti şi şi-a asigurat matematic titlul de campioană a României, cu patru etape înainte de final. Este al 19-lea titlu din istoria clubului şi al 7-lea consecutiv.

×
Subiecte în articol: echipa handbal Alexandrina Barbosa