x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Alin Moldoveanu, primul campion olimpic din România la Londra! - "N-am ştiu că am luat aur decât după ultimul foc"

Alin Moldoveanu, primul campion olimpic din România la Londra! - "N-am ştiu că am luat aur decât după ultimul foc"

30 Iul 2012   •   11:41
Alin Moldoveanu, primul campion olimpic din România la Londra! - "N-am ştiu că am luat aur decât după ultimul foc"

Alin Moldoveanu a castigat primul titlu olimpic pentru Romania, castigand proba de pusca aer comprimat 10 metri din cadrul concursului de tir.

Calificat cu cel mai bun punctaj in finala, la egalitate cu Niccolo Campriani, un sportiv italian, Alin a tras constant bine in finala de opt, aflandu-se in frunte dupa primele cinci din cele 10 focuri trase in finala.

Depasit de italian, Moldoveanu a profitat de ratarea acestuia la penultimul foc si a revenit in frunte, consolidandu-si pozitia dupa ultima tragere. Romanul a totalizat 702,1 puncte, podiumul fiind completat de Campriani, cu 701,5 puncte si indianul Gagan Narang, 701,1 puncte.

Nascut pe 5 martie 1983, la Focsani, Alin Moldoveanu a terminat pe locul 4 in aceasta proba in urma cu patru ani.

--------------------------

Alin Moldoveanu a declarat la finalul probei de pusca aer comprimat 10 m in care a castigat primul titlu olimpic pentru Romania la JO de la Londra, ca era multumit cu orice medalie si ca a aflat ca a castigat aurul abia dupa ultimul din cele zece focuri.

"N-am stiut ca am luat medalia de aur decat dupa ultimul foc. Eu eram multumit cu orice medalie, am zis ca macar pe locul trei sa fiu. Pentru ca aici tot timpul poti sa clachezi. Abia dupa ultimul foc poti sa stii. Mi-am dorit mult titlul, dar nu poti sa stii niciodata. La tir este relativ, n-ai cum sa stii dinainte. Doar ziua conteaza. De exemplu, penultimul antrenament a fost foarte bun, iar antrenamentul de ieri a fost foarte prost. Trebuie sa faci totul exact la fel, e matematica pura. La sportul asta nu poti sa stii daca iei medalie. Daca ajungi in finala este o performanta extraordinara", a declarat Moldoveanu Sport.ro.

Absolvent al facultatii de psihologie, el a recunoscut ca a tremurat la ultimul foc din finala, dar a reusit sa se concentreze pentru a trage cat mai bine. "Si eu tremuram (n.r. - la ultimul foc), dar ce puteam sa fac? Eu trebuia sa trag. La tir nu trebuie sa ai ganduri. Daca incepi sa te gandesti ca poti sa castigi esti gata, s-a terminat. Nu stiam care e diferenta intre mine si ceilalti, nu m-am uitat pe rezultate, erau afisate acolo in sala, dar am incercat sa ignor tabela si am reusit", a spus sportivul in varsta de 29 de ani.

Moldoveanu a fost impresionat de numarul spectatorilor prezenti la concursul de tir si spune ca medalia de aur castigata la Jocurile Olimpice de la Londra, care ii va aduce si un premiu de 100.000 de euro, nu il va schimba in niciun fel. "Acum e prima oara in viata mea cand aud ca nu mai sunt bilete de intrare la tir. Toate biletele au fost vandute, nu mi-am imaginat niciodata asta. Eu o sa-mi vad de treaba in continuare, nu schimba nimic rezultatul de azi. Eu o sa incerc si la Rio, normal, sa fiu sanatos. Am avut mai multi ani prosti dupa Beijing, dar asta nu conteaza. Doar ziua in care concurezi conteaza", a mai spus sportivul legitimat la Dinamo.


×
Subiecte în articol: puşcă jocurile olimpice de la londra