x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Alin Petrache a fost inlaturat de la CSM București. Decizia a fost luata de Gabriela Firea

Alin Petrache a fost inlaturat de la CSM București. Decizia a fost luata de Gabriela Firea

07 Iun 2017   •   15:45
Alin Petrache a fost inlaturat de la CSM București. Decizia a fost luata de Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat miercuri dispoziţia pentru încetarea detaşării lui Alin Petrache la CSM Bucureşti, ca urmare a intenţiei acestuia de a aloca peste jumătate de milion de euro pentru organizarea evenimentului care marchează aniversarea a zece ani de existenţă a clubului sportiv, a informat municipalitatea printr-un comunicat de presă. 

"Am luat decizia de a-l schimba din funcţie pe domnul Alin Petrache pentru că nu accept şi nu voi accepta niciodată ca managerul unei instituţii din subordinea Primăriei Capitalei, chiar dacă este ordonator terţiar de credite, să cheltuiască banii publici într-un mod iresponsabil", a explicat Firea, citată în comunicat, scrie Agerpres.

Ea a adăugat că intenţia de a cheltui peste jumătate de milion de euro pentru un astfel de "eveniment faraonic" nu se încadrează în politica actualei administraţii. 

"Am alocat anul acesta un buget consistent pentru susţinerea performanţelor sportive, însă acest buget trebuie să fie utilizat judicios şi cu responsabilitate", a menţionat Firea. 

Alin Petrache a fost numit, pe 11 octombrie 2016, în funcţia de director general interimar al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti. 

Numirea a venit în urma expirării perioadei de detaşare a lui Bogdan Vasiliu de la Asociaţia Club Sportiv Metropolitan, unde era angajat ca antrenor de handbal, la conducerea CSM Bucureşti. 

Anterior, Alin Petrache a fost preşedinte al Federaţiei Române de Rugby între 2009 şi 2014 şi preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român în perioada 2014 - 2016. El a fost căpitan al naţionalei de rugby şi a evoluat pentru cluburi din România, Franţa şi Anglia. 

×