x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Alina Dumitru şi Andreea Chiţu, campioane europene la judo

Alina Dumitru şi Andreea Chiţu, campioane europene la judo

26 Apr 2012   •   14:18
Alina Dumitru şi Andreea Chiţu, campioane europene la judo

Andreea Chitu s-a calificat joi la Jocurile Olimpice, dupa ce a disputat finala categoriei 52 de kilograme, la CE din Rusia, in care a castigat medalia de aur, prima din cariera.

Andreea Chitu a castigat grupa C, dupa succese obtinute in fata adversarelor Priscilla Gneto (Franta), Rosalba Forciniti (Italia) si Mareen Kraeh (Germania). In semifinale, Andreea Chitu s-a duelat cu iberica Ana Carrascosa, pe care a invins-o, asigurandu-calificarea in finala, sinonima cu obtinerea biletului pentru Jocurile Olimpice, inaintea carora Europenele au reprezentat ultimul criteriu de calificare.

In finala, Andreea Chitu a intalnit-o pe rusoaica Natalia Kuziutina, in fata careia eleva antrenata de Florin Berceanu s-a impus entuziasmant, punctand cu 13 secunde inainte de expirarea timpului regulamentar si trecandu-si in cont prima medalie de aur din cariera.

Medalia de aur a Andreei Chitu va fi rasplatita cu 2500 euro.

Tot joi, campioana olimpica Alina Dumitru a obtinut medalia de aur, la categoria 48 de kilograme, a opta din cariera la nivel continental, invingand-o pe belgiana Charline Van Snick, in primele 20 de secunde din prelungirile finalei.

Campionatele Europene de la Chelyabinsk reprezinta ultima competitie la care se pot obtine biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Sportivii romani care si-au asigurat calificarea sunt Alina Dumitru, Corina Caprioriu, Dan Fasie si Vladut Simionescu, carora li se alatura Andreea Chitu.

×