x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Am luat bronzul european!

Am luat bronzul european!

de Marius Mihalcea    |    19 Dec 2010   •   18:54
Am luat bronzul european!
Sursa foto: Reuters/

143298-reuters-2010-12-19t155245z-1298323966-gm1e6cj1u3101-rtrmadp-3-handball.jpgÎnvinse sâmbătă în semifinale de Suedia şi, respectiv, de Norvegia, reprezentativelor României şi Danemarcei nu le mai rămăsese decât să lupte pentru medalia cu cea mai puţină strălucire, cea de bronz.

Chiar şi aşa, fiind vorba despre una dintre echipele gazdă ale competiţiei, sala din Herning s-a umplut ieri până la refuz, 12.000 de fani danezi făcând tot ce le-a stat în putinţă pentru a le intimida pe fetele lui Radu Voina, pentru a le face să greşească. Dar pentru Cristina Neagu şi compania, presiunea exercitată de public nu a contat, cum nu a contat nici amărăciunea pricinuită de înfrângerea cu Suedia.
A fost un meci strâns, cum rar s-a mai văzut în handbalul modern. După zece minute se înscriseseră doar patru goluri, 3-1 pentru România, dar media extrem de scăzută a reuşitelor avea să persiste până la final. Tricolorele au intrat la pauză în avantaj, 9-7, şi printr-o mobilizare exemplară au reuşit să le ţină la distanţă pe gazde, care de-a lungul reprizei secunde n-au reuşit nici măcar o dată să egaleze.

Finalmente, la scorul de 16-15 în favoarea noastră, Talida Tolnai şi-a încununat prestaţia excepţională cu o nouă paradă, iar România a obţinut prima ei medalie europeană, chiar dacă numai de bronz. Pentru România au marcat: Neagu (6 goluri), Nechita (4), Stanca (2), Ardean-Elisei (2), Geiger (1), Fiera (1). “Un scor ca acesta mai întâlneam doar pe vremea mea. Fetele au vrut enorm, nu am crezut că mai au puterea să revină, la 24 de ore după meciul cu Suedia. Când se termină cu bine, totul e minunat. Fetele s-au revanşat în faţa Danemarcei, după înfrângerea din grupa preliminară, au demonstrat că au valoare, au vrut să iasă frumos din scenă, cu fruntea sus şi au reuşit. Medalia asta e a lor, e cea mai bună performanţă a noastră pe plan european. Am luptat la sacrificiu şi am reuşit”, a declarat antrenorul României, Radu Voina.

 

Extaz printre fete
Fericire la cote dintre cele mai înalte în tabăra naţionalei României la finalul meciului cu Danemarca. “Îi mulţumesc lui Dumnezeu, fiindcă ne-a dat putere. A fost un meci foarte greu, dar am luptat toate, cot la cot, şi am învins”, a declarat portarul Talida Tolnai. “A fost totul extraordinar, după meciul cu Suedia am fost supărate, dar acum, după un joc încrâncenat, am reuşit să ne luăm revanşa în faţa Danemarcei. Am cucerit bronzul, dar bucuria ar fi fost mai mare dacă ne-am fi calificat în finala mare”, a spus interul stânga Cristina Neagu. “Sunt foarte fericită că am câştigat această medalie”, a afirmat Cristina Vărzaru.

×
Subiecte în articol: romania handbal medalie sporturi