x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Arieşeni

Arieşeni

de Sorin Anghel    |    29 Dec 2009   •   00:00
Arieşeni

Departe de preţurile astronomice de pe Valea Prahovei, comuna Arieşeni a devenit destinaţia preferată a schiorilor din partea de vest a României.



Practic, la nivel naţional există o împărţire clară a bazinului de turişti. Moldovenii merg la Vatra Dornei, Borşa sau în Harghita, bucureştenii şi dobrogenii aleg cea mai apropiată destinaţie, adică Sinaia, oltenii urcă la Rânca, Straja sau Parâng, ardelenii fug în nord, la Cavnic, în vreme ce bănăţenii şi cei din Crişana preferă să schieze la Arieşeni.

Cele două pârtii din zona Vârtop au făcut ca turismul de pe Valea Arieşului să înflorească. Nu mai există sat de la Câmpeni până la Arieşeni în care să nu găseşti pensiuni sau hoteluri unde îţi poţi petrece o vacanţă în cel mai pur stil românesc. Bucătăria locului este absolut superbă, dar orice bărbat care merge la schi în judeţul Alba trebuie să încerce, musai, să bea o afinată. Zona este într-o continuă dezvoltare, astfel că din această iarnă vor fi disponibile alte trei pârtii de schi absolut noi la Gârda de Sus, la 20 de kilometri depărtare de Arieşeni.

5445-109142-04_35_schi200910.jpg

Transportul pe cablu va fi asigurat de un telescaun cu două locuri, urmând ca din sezonul viitor să existe şi instalaţii de nocturnă şi zăpadă artificială. Singurul dezavantaj al zonei este dat de calitatea proastă a drumului ce face legătura între Alba-Iulia şi Oradea. În rest, totul e ca în basme. Şi să nu vă supăraţi în cazul în care nu aveţi semnal la telefonul mobil. Aşa e în inima munţilor. Dacă ai ajuns la Arieşeni, ai fost la munte!

×
Subiecte în articol: sarituri