x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Aşa va arăta cel mai mare bazin olimpic din România!

Aşa va arăta cel mai mare bazin olimpic din România!

25 Iun 2011   •   06:15
Aşa va arăta cel mai mare bazin olimpic din România!

Pe terenul Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti se construieste un bazin olimpic acoperit despre care autoritatile spun ca va fi cel mai modern si mai mare bazin din Romania. Proiectul costa statul roman peste 9 milioane de euro (37 milioane de lei) si este realizat prin Compania Nationala de Investitii.

Contractul de constructie a bazinului a fost castigat in septembrie 2009 de firma Constructii Erbasu, iar initial bazinul ar fi trebuit sa fie gata in 12 luni de la inceperea lucrarilor.

Elisabeta Lipa, presedinta Clubului Sportiv Dinamo, a declarat insa pentru gandul ca lucrarile vormai dura probabil doi ani. "Dureaza foarte mult pentru ca terenul nostru este paralel cu bulevardul Barbu Vacarescu. Situatia e mai complexa, a fost nevoie de mai multe aprobari, de un zid de sprijin ca sa nu o ia casele la vale", a spus Lipa.

Bazinul de inot pentru competitiile olimpice va avea o lungime de 50 de metri si o latime de 25 de metri, cu adancimea maxima de 2 metri. Bazinul de antrenament va avea lungimea de 25 de metri si latimea de 12,5 metri, cu adancimi cuprinse intre 1,2 si 1,6 metri.

Cladirea care va cuprinde bazinul olimpic va avea trei etaje si subsol, conform Primariei Sectorului 2, care a emis autorizatia de constructie la inceputul anului 2011.

La subsol se vor afla spatiile tehnice, vestiarele, sali de fitness si masaj, grupuri sanitare. La parter se vor afla cele doua bazine, vestiare, grupuri sanitare si birouri. Etajul 1 va fi destinat tribunei pentru public, care va avea 800 de locuri, iar la etajul 2 se va afla tribuna pentru VIP si pentru persoanele cu handicap, precum si cabine pentru transmisiile radio-tv si de presa.

Terenul pe care va fi amplasata constructia are 6.400 de metri patrati si apartine clubului Dinamo. Cladirea va avea o inaltime de 16,4 metri si o suprafata construita de 3874,75 metri patrati.

Elisabeta Lipa a negat stirea aparuta zilele trecute, conform careia stadionul Dinamo va fi demolat si in locul lui se va construi unul nou. "Nu se darama nimic. Nu exista nici macar un proiect, exista doar o dorinta. Asa este, ar trebui daramat stadionul si facut unul nou. Dar pentru asta iti trebuie zeci sau sute de milioane de euro", a spus fosta campioana olimpica la canotaj.

×
Subiecte în articol: elisabeta lipa cs dinamo sporturi