x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Atletism: Grasu s-ar lăsa

Atletism: Grasu s-ar lăsa

de Vlad Ionescu    |    19 Aug 2008   •   00:00
Atletism: Grasu s-ar lăsa

Marea dezamăgire a zilei de ieri a produs-o Nicoleta Grasu, conside­rată drept mare favorită la obţi­ne­rea unei medalii la aruncarea discului.

Marea dezamăgire a zilei de ieri a produs-o Nicoleta Grasu, conside­rată drept mare favorită la obţi­ne­rea unei medalii la aruncarea discului. Sportiva noastră a avut însă un concurs complet ratat şi nu a prins nici finala de opt, fiind elimi­nată după doar trei aruncări. Grasu a reuşit să trimită discul la 58.63 metri din prima încercare, după care următoa­rele două aruncări au fost depăşite, clasîndu-se pe locul 12, ultimul, în finală. Proba a fost cîştigată de ame­ricanca Stephanie Brown Trafton (64.74 metri), ur­mată de cubaneza Yarelys Barrios (63.64 metri). Medalia de bronz i-a revenit Olenei Antonova (Ucraina), care a aruncat 62.59 metri, cu doar 8 centimetri mai mult decît reuşise Grasu în cali­ficări, din a doua încercare.

 
AFECTATĂ. Finalul probei a gă­sit-o cu lacrimi în ochi pe atleta noastră. "Nu ştiu ce s-a întîm­plat. Pur şi simplu am fost prea sigură pe mine. Este un mare eşec. Aveam ne­voie de 61 de metri ca să intru în fi­nala de opt. Este aproape ruşinos. Îmi pare rău că i-am deza­mă­git pe toţi cei care au crezut în mine. Mi-am dorit prea mult să înving aici, aveam nevoie de o medalie. După un astfel de eşec îţi vine să te laşi de sport! Vă daţi seama ce ar urma? Încă patru ani de eforturi, nu mai pot! Nu pot să-mi expun toată viaţa sportului. Am fa­milie, am o vîrstă şi un timp de trăit", a spus Nicoleta Grasu, în vîrstă de 37 de ani, după ie­şi­rea din concurs. Ea deţine a doua per­for­manţă mondială a anului, 66.51 m.

 

Calificare

Singurul rezultat pozitiv obţinut ieri de atleţii noştri a fost cel al lui Marian Oprea (foto), care s-a calificat în finala probei de triplusalt ce va avea loc joi, de la ora 15:20. Oprea a sărit din a treia încercare 17.17 metri, cu 7 centimetri peste baremul de calificare stabilit, şi vicecampio­nul olimpic de la Atena merge în ultimul act cu a opta performanţă. În schimb, Bianca Perie a ratat ieri calificarea în finala probei de aruncarea ciocanului, iar Angela Moroşanu în cea de 400 metri garduri.

×
Subiecte în articol: metri jo 2008