x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Australian Open 2019. Irina Begu s-a calificat în turul al doilea după ce adversara a abandonat

Australian Open 2019. Irina Begu s-a calificat în turul al doilea după ce adversara a abandonat

14 Ian 2019   •   10:51
Australian Open 2019. Irina Begu s-a calificat în turul al doilea după ce adversara a abandonat
Sursa foto: Captura Video

Irina Begu s-a calificat în turul al doilea la Australian Open după ce germanca Andreea Petkovici a abandonat la scorul de 6-7 4-3. 

La acest scor, după o oră şi 47 de minute de joc, Petkovic s-a prăbuşit pe teren din cauza deshidratării, meciul având loc la o temperatură de 33-34 de grade Celsius. Germanca a primit îngrijiri medicale timp de aproape zece minute şi nu a mai putut continua jocul.

Begu (28 ani, 76 WTA) a condus cu 4-0 în primul set, dar a pierdut apoi cinci ghemuri la rând. Românca a reuşit să trimită setul în tiebreak, unde Petkovic s-a impus cu 7-6 (3). Begu a avut 2-0 şi în setul al doilea, dar germanca a egalat, meciul întrerupându-se în ghemul cu numărul opt.

Begu a avut 8 duble greşeli, 24 winners şi 33 de erori neforţate, în timp ce Petkovic a contabilizat 2 duble greşeli, 17 winners şi 39 de erori neprovocate.

Irina Begu (28 ani, 70 WTA) are acum 3-2 în meciurile directe cu Petkovic (31 ani, 63 WTA). Irina a câştigat şi ultimul meci, în toamnă, la Sankt Petersburg, cu 7-6 (5), 6-1, în primul tur.

Românca şi-a asigurat un cec de 105.000 dolari australieni şi 45 de puncte WTA. Ea s-a oprit în turul secund la ediţia de anul trecut. Următoarea sa adversară va fi cehoaica Petra Kvitova, cap de serie numărul opt, sau Magdalena Rybarikova (Slovacia).

Tot luni, Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu au pierdut în primul tur la Melbourne.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: irina begu Australian Open