x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ayhan Avci, noul antrenor al echipei nationale de baschet feminin a Romaniei

Ayhan Avci, noul antrenor al echipei nationale de baschet feminin a Romaniei

17 Iul 2019   •   16:18
Ayhan Avci, noul antrenor al echipei nationale de baschet feminin a Romaniei
Sursa foto: frbaschet.ro

Tehnicianul turc Ayhan Avci este noul antrenor principal al echipei nationale de baschet feminin a Romaniei. Federatia Romana de Baschet a parafat cu acesta o intelegere valabila pana in februarie 2021 (data incheierii urmatoarei campanii de calificare pentru Women's EuroBasket 2021, competitie care se va disputa in Franta si Spania).

 

Aynan Avci are o vasta experienta in prima liga turca, acolo unde este antrenorul formatiei Bellona Kayseri Basketbol. La nationala Romaniei, el va fi asistat de secunda Muge Berkalp. Ceilalti componenti ai staff-ului Acvilelor vor fi desemnati in aceasta toamna, pana la debutul ferestrei oficiale de calificare la Women's EuroBasket 2021 din luna noiembrie. Romania urmeaza sa-si afle adversarele din cursa pentru calificarea la Campionatul European saptamana viitoare, atunci cand FIBA va organiza tragerea la sorti. 

 

"Mi-am dorit de mult timp sa lucrez cu o echipa nationala de seniori, asa ca, atunci cand aceasta oportunitate a aparut in cariera mea, am fost extrem de fericit si am acceptat fara nicio ezitare. Este cu adevarat o mare onoare pentru mine si voi face tot ce imi sta in putinta pentru a ajuta echipa sa se califice la Women's EuroBasket. Cunosc cateva jucatoare din campionatul Turciei, dar am urmarit si cateva meciuri ale nationalei Romaniei din precedenta campanie de calificare, asa ca mi-am facut o idee despre jocul fiecareia dintre sportive. Sper sa colaboram bine si sa lucram eficient. 

La final, vreau sa multumesc si presedintelui Horia Paun pentru increderea si sansa pe care mi le-a acordat. HAI, ROMANIA!", a spus Ayhan Avci pentru frbaschet.ro, in cadrul primei declaratii acordate din postura de selectioner al echipei nationale de baschet feminin a Romaniei.

 

Primul "contact" direct al lui Ayhan Avci cu baschetul feminin romanesc va avea loc in prima parte a lunii august, la Campionatul European feminin U20, de la Prishtina, acolo unde tehnicianul va conduce nationala Turciei si se va duela, inca din primul meci al grupei, cu reprezentativa Romaniei, antrenata de Catalin Tanase.

Dupa aceasta competitie de tineret, Ayhan Avci va veni in Romania, acolo unde are programat un scurt cantonament de pregatire cu nationala de senioare, impreuna cu care, pe 17 si 18 august, va juca doua meciuri amicale la Berlin, impotriva nationalei Germaniei. 

×
Subiecte în articol: Ayhan Avci