x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Banii n-aduc fericirea în sport

Banii n-aduc fericirea în sport

de Sorin Anghel    |    25 Iul 2011   •   21:00
Banii n-aduc fericirea în sport

Romanii au fost obisnuiti sa li se spu­na, atunci cand echipele romanesti se fac de ras prin cupele europene, ca lip­sa banilor reprezinta singura cauza a rezultatelor proaste. Minciuni, dom­­nilor. Degeaba te lauzi ca in­ves­testi, daca o faci fara cap. Sportul in­seam­na sanatate, iar un sport sanatos genereaza profituri, nu pierderi. Se dovedeste lucrul acesta in ciclism, unde bugetele echipelor ce au participat anul acesta la Turul Frantei sunt asemanatoare cu cele ale "gran­zi­lor" din campionatul romanesc.

Anul acesta, Garmin – Cervelo, cea mai buna echipa din Marea Bucla, are la dispozitie un buget de 10 milioane de euro, aceeasi suma fiind cheltuita si de catre cei de la BMC, team-ul lui Cadel Evans, castigatorul tricoului galben. Cei mai bogati sunt insa cei de la Katusha. Sustinuti de doua societati implicate in industria gazelor naturale, rusii au la dispozitie 15 milioane de euro. Au iesit foarte sifonati din Marea Bucla. Si nu vorbim doar de rezultate, ci si de faptul ca au fost singurii care au avut pro­bleme de dopaj.

Nici la capitolul salarii lucrurile nu stau mai bine ca in Liga I. Alberto Contador are o remuneratie lunara de 40.000 de euro, mai putin decat pri­mesc de la FC Vaslui brazilienii Wesley si Adailton. O comparatie a rezultatelor nici nu-si are rost. Vorbim despre un sportiv care a castigat de trei ori Turul Frantei si doi baieti care au fost umiliti in prima etapa de ca­tre Rapidul lui George Copos. Jurnalul National a fost singurul ziar din Romania prezent pentru a treia oara in Marea Bucla. Deplasarea a fost posibila cu ajutorul Renault Megane Sport Tourer.

×
Subiecte în articol: turul frantei turul frantei 2011