x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Baraj CM de rugby: Ultimul obstacol

Baraj CM de rugby: Ultimul obstacol

de Delia Gomoescu    |    25 Noi 2010   •   21:38
Baraj CM de rugby: Ultimul obstacol
Sursa foto: /Reuters

139344-23-1.jpgEchipa naţională de rugby a Ro­mâ­niei mai are un singur pas până la a şaptea calificare consecutivă la Cupa Mondială. În confruntarea decisivă, „stejarii” întâlnesc sâmbătă, de la ora 17:00, în direct la GSP TV, reprezentativa Uruguayului. Băieţii pregătiţi de Romeo Gontineac pornesc cu prima şansă, după egalul de la Montevideo, din meciul tur, scor 21-21.

Însă antrenorul „tricolorilor” nu îşi priveşte rivala de sus: „Nu trebuie să-i subestimăm pe uru­guayeni, majoritatea evoluează în Ar­gentina”. Rugbyştii români au trans­pirat serios la antrenamente şi nu se gândesc de­cât la o victorie care i-ar du­ce direct la Cupa Mondială din Noua Zeelandă. Dacă totuşi scorul va fi egal după 80 de minute, se va intra în pre­lun­giri, iniţial două reprize de câte 10 minute. Dacă nici aşa nu se decide o câştigătoare, urmează încă o repriză de prelungiri, de data aceasta fiind va­labil criteriul morţii subite. În ul­timă instanţă se poate ajunge la lovituri de departajare. Naţionala Uruguayului era aşteptată să sosească aseară în România. Adversarii „tricolorilor” s-au antrenat în ultimele zile în Italia, lângă Florenţa, având astfel posibilitatea să se acomodeze cu temperaturile din Europa, mai mici cu 15-20 de gra­de faţă de cele de la Montevideo.

Având în vedere interesul mare pentru acest meci, Federaţia Română de Rugby a decis să monteze încă o pe­luză la Stadionul Arcul de Triumf. Bi­letele la tribuna I s-au epuizat, iar in­trarea la tribuna a II-a şi la peluze este gratuită pentru cei care vin la stadion purtând însemnele „stejari­lor”. Înaintea meciului, suporterii vor avea ocazia să se fotografieze alături de trofeul Webb Ellis Cup.

×
Subiecte în articol: rugby sporturi