x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Baschet: Campioana "U" Cluj va evolua în FIBA Eurochallenge.

Baschet: Campioana "U" Cluj va evolua în FIBA Eurochallenge.

08 Iun 2011   •   12:07
Baschet: Campioana "U" Cluj va evolua în FIBA Eurochallenge.

Echipa "U" Mobitelco Cluj-Napoca, campioana nationala la baschet masculin, va fi inscrisa in sezonul viitor in FIBA Eurochallenge, a treia competitie europeana ca valoare, a anuntat presedintele clubului, Mircea Cristescu.

"Am avut discutii cu conducerea clubului, partenerii si sponsorii nostri si, sigur ca dupa performanta de a castiga titlul national, avem ambitii si pe plan european. Echipa va fi inscrisa in FIBA Eurochallenge si speram ca tragerea la sorti de luna viitoare, de la Barcelona, sa ne surada. Asteptam confirmarea din partea FIBA Europe, dar avem sperante, fiind campioni, sa jucam direct in grupe", a declarat Mircea Cristescu.

Secretarul general al Federatiei Romane de Baschet, Radu Draganescu, a explicat de ce formatia clujeana nu are acces intr-o competitie mai valoroasa: "In acest moment, oficial, doar echipa campioana din Cluj si-a anuntat intentia de a juca in cupele europene. Nu se va primi wild-card pentru FIBA Eurocup, a doua competitie ca valoare, dupa Euroliga, astfel ca U Mobitelco Cluj va juca in FIBA Eurochallenge. Este foarte posibil sa joace direct in grupe, fiind campioana. Daca inca o echipa sau doua din Romania se vor inscrie in Eurochallenge, acele echipe vor juca in tururile preliminarii. Probabil CSU Ploiesti se va mai inscrie in Eurochallenge si BC Mures in Liga Balcanica, dar nu au anuntat inca oficial". Data limita pentru inscrierea in cupele europene este 9 iunie.

×