x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Baschet masculin: România va găzdui o grupă la Eurobasket 2017

Baschet masculin: România va găzdui o grupă la Eurobasket 2017

12 Dec 2015   •   14:42
Baschet masculin: România va găzdui o grupă la Eurobasket 2017

România va găzdui o grupă de la turneul final al Campionatului European de baschet masculin din 2017 - Eurobasket 2017, a decis FIBA Europe Board, în şedinţa sa de sâmbătă, desfăşurată la Munchen.

Celelalte grupe vor fi găzduite de Finlanda, Israel şi Turcia, iar faza eliminatorie va avea loc în Turcia.

Competiţia este programată în perioada 31 august - 17 septembrie 2017, iar meciurile din România vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

La şedinţa de la Munchen a participat, în calitate de membru ales, şi doamna Carmen Tocală, secretar de stat al MTS şi preşedinte de onoare al FR Baschet. Candidatura României a fost susţinută la Munchen de o delegaţie compusă din Ghiţă Mureşan, singurul baschetbalist român care a evoluat în NBA, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Victor Ponta, Horia Păun, preşedintele FR Baschet, Adrian Voinescu, director International & Evenimente al federaţiei, Mircea Cristescu, vicepreşedintelele clubului U-Banca Transilvania Cluj-Napoca şi membru al Biroului Federal al FRB, anunţă site-ul forului naţional.

După anunţul oficial, preşedintele FR Baschet, Horia Păun, a declarat: ''Este un lucru extraordinar pentru baschetul românesc şi pentru România! Mai ales că este pentru prima dată în istorie când într-un oraş din ţara noastră, respectiv în municipiul Cluj-Napoca, se vor desfăşura meciurile uneia dintre grupele din prima faza a EuroBasket. Desigur, decizia de azi a Board-ului FIBA Europe ne onorează foarte mult, dar ne şi obligă, fiind o provocare deosebită... Trebuie să ne prezentăm în toamna anului 2017 la cel mai înalt nivel, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi sportiv, şi am convingerea că vom putea demonstra ca România poate organiza competiţii baschetbalistice majore. Avem deja un plus de experienţă la nivel organizatoric după ce în vara aceasta am reuşit cu brio la Timişoara şi Oradea să ne ridicam la standardele impuse de FIBA pentru EuroBasket Women 2015, primind aprecieri internaţionale în acest sens, iar acum ne dorim să fim din nou la înălţime. Totodată, ne dorim să folosim această oportunitate cu semnificaţie istorică pentru a promova nu numai baschetul românesc, ci şi Clujul şi România în lume!''.

Spania, Lituania, Franţa, Serbia, Grecia, Italia şi Cehia, primele şapte clasate la Eurobasket 2015, au obţinut calificarea la ediţia de peste doi ani, precizează EFE.

Ucraina ar fi trebuit să găzduiască ediţia din 2017 a competiţiei continentale, dar i-a fost retras acest drept din cauza crizei economice şi a conflictului cu care se confruntă.

România a găzduit anul acesta două grupe, la Timişoara şi Oradea, la Eurobasket feminin, dar naţionala României nu a reuşit să depăşească această fază.


Sursa: AGERPRES  

×