x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Bellu, înainte de CE: "Să reducem distanţa faţă de Rusia, China şi SUA"

Bellu, înainte de CE: "Să reducem distanţa faţă de Rusia, China şi SUA"

31 Mar 2011   •   15:55
Bellu, înainte de CE: "Să reducem distanţa faţă de Rusia, China şi SUA"
Sursa foto: /Intact Images

Antrenorul Octavian Bellu vede participarea gimnastelor tricolore la CE de la Berlin ca o etapă de pregătire pentru JO de anul viitor şi speră ca în urma acestei competiţii România să micşoreze distanţa valorică faţă de Rusia, China şi SUA.

"Chiar dacă europenele au un caracter oficial, le privesc ca pe un moment de pregătire. Pentru mine ar fi mai important ca fetele să demonstreze că au ajuns la un nivel de unde se poate construi mai departe. Dacă stăm pe loc sau dacă ne prezentăm mai puţin pregătiţi se intră cu un handicap de timp în perioada următoare, pentru că până la Mondiale mai este foarte puţin. Putem aduce multe medalii, putem aduce puţine, dar putem chiar să nu aducem deloc. Vrem să micşorăm distanţa dintre România şi ţările clasate pe podium la mondialele de la Rotterdam. Dacă vom reuşi acest lucru, altfel vom aborda mondialele din acest an pornind de la un nivel mult mai apropiat", a spus Bellu.

Tehnicianul a adăugat că gimnastele au fost solicitate pe toate aparatele, urmând ca în perioada următoare să decidă care dintre ele se vor axa pe probele individuale sau individual compus. "Solicităm fetele pe toate cele patru aparate şi vom vedea care dintre ele vor rămâne la toate şi care vor merge pe unul sau două aparate. În funcţie de ce se va întâmpla la europene şi de ce vom vedea în concursurile pe echipe, vom face şi lotul pentru Mondiale", a afirmat Octavian Bellu.

Lotul feminin de gimnastică a efectuat, azi, un antrenament deschis la Centrul Olimpic "Sydnei 2000" de la Izvorani, înaintea plecării la Berlin, unde, în perioada 4-10 aprilie, vor avea loc Campionatele Europene. Alături de cele patru sportive care vor participa la competiţia din Germania s-a pregătit şi Cătălina Ponor, revenită în lotul olimpic.

România va fi reprezentată la CE de la Berlin de Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Diana Chelaru şi Amalia Racea. În competiţia masculină, pentru România vor concura Flavius Koczi, Vlad Cotuna, Cristian Băţagă şi Andrei Ursachi.

×
Subiecte în articol: bellu gimnastica sporturi