x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Bîlea, ultimul bastion

Bîlea, ultimul bastion

de Sorin Anghel    |    11 Mai 2008   •   00:00
Bîlea, ultimul bastion

Cel mai bun practicant de snowboard din România va fi decis după SummerJib 2008, eveniment găzduit în această perioadă de Bîlea Lac.

Munţii Făgăraş - SummerJib 2008 ţine în viaţă sezonul de schi

Cel mai bun practicant de snowboard din România va fi decis după SummerJib 2008, eveniment găzduit în această perioadă de Bîlea Lac.

Toată floarea cea vestită a snowboard-ului românesc se adună în această perioadă la Bîlea Lac. Motivul? SummerJib 2008 – eveniment organizat de sibianul Radu Lungu – şi nămeţii de zăpadă. În plus, orice iubitor al sporturilor de iarnă trăieşte o satisfacţie enormă atunci cînd vecinii se uită la el ca viţelul la poarta nouă cînd îl văd în luna mai cu placa sau cu schiurile.

ÎNCREDERE. După un sezon în care mulţi s-au întrecut în a face evenimente cît mai proaste în scopul de a obţine cît mai mulţi bani de la marii producători de băuturi răcoritoare, SummerJib 2008 pare să aducă sporturile de iarnă într-o lumină favorabilă. Organizatorii au avut noroc şi de multă zăpadă. Chiar şi ieri a nins la Bîlea Lac, astfel că toate elementele din snowpark arată impecabil.

LA BEC. Aseară, după lăsarea întunericului, a avut loc prima sesiune de fotografii în nocturnă. Sărituri de tot felul, numite de către cunoscători trick-uri, căzături groaznice şi cîteva cadre de colecţie. Cheful a continuat la Cabana Paltinu pînă în zori, astfel că participanţii la eveniment s-au trezit mai greu în această dimineaţă. SummerJib continuă săptămîna viitoare cu o aplicaţie a celor de la Salvamont Sibiu. Întregul eveniment se va termina la 25 mai. Accesul la Bîlea Lac se face în continuare cu telecabina, deoarece Transfăgărăţanul este închis.

Braşovul vrea Jocurile Olimpice din 2022

Săptămîna aceasta, un grup de oameni de afaceri din Austria s-a aflat pe Valea Prahovei şi în judeţul Braşov. Scopul acestei vizite organizate de Secţia Economică a Ambasadei Austriei la Bucureşti a fost acela de a-i pune în legătură pe furnizorii şi constructorii de instalaţii de transport pe cablu austrieci cu autorităţile locale. Ţara noastră va organiza în 2013 Festivalul Tineretului Olimpic European, Braşovul fiind oraşul care, în colaborare cu localităţile Rîşnov, Predeal, Azuga, Buşteni şi Sinaia, îşi va depune candidatura pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022. În clipa de faţă, infrastructura pentru un astfel de eveniment este zero.

×
Subiecte în articol: ski express