x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Blat la Olimpiadă! 8 jucătoare de badminton au fost descalificate pentru tentativă de trucare a traseului spre finală

Blat la Olimpiadă! 8 jucătoare de badminton au fost descalificate pentru tentativă de trucare a traseului spre finală

01 Aug 2012   •   13:16
Blat la Olimpiadă! 8 jucătoare de badminton au fost descalificate pentru tentativă de trucare a traseului spre finală

Un scandal de mari proportii a izbucnit miercuri la Londra, dupa ce Federatia Internationala de Badminton a luat decizia de a descalifica nu mai putin de 8 jucatoare, acuzate de trucarea unor meciuri in tentativa de a-si asigura un culoar favorabil catre fazele superioare ale turneului olimpic de badminton.

Este vorba despre patru perechi, doua din Coreea de Sud si cate una din China si Indonezia, care au manipulat scorurile meciurilor in care au fost angrenate.

Startul a fost dat de una dintre perechile sud-coreene, care in ciuda statului de cap de serie, a pierdut premeditat intalnirea cu dublul indonezian, pentru a evita o intalnire prematura cu conationalele lor.

Nici chinezoaicele nu s-au lasat mai prejos, pierzand, de asemenea, premeditat, meciul cu cealalta pereche din Coreea de Sud, fata de care erau mult mai bine clasate valoric.

Agentia de presa chineza Xinhua a anuntat deja ca oficialitatile sportive de la Beijing s-au sesizat deja in urma acestui incident, cele doua sportive fiind amenintate cu excluderea din viata sportiva.

×