x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Boateng şi Altidore ajută FIFA în lupta împotriva rasismului

Boateng şi Altidore ajută FIFA în lupta împotriva rasismului

30 Apr 2013   •   22:26
Boateng şi Altidore ajută FIFA în lupta împotriva rasismului

Ghanezul Kevin-Prince Boateng şi americanul Jozy Altindore, ambii victime ale abuzurilor rasiste în cursul unor meciuri, au fost incluşi în noul grup de luptă împotriva rasismului creat de FIFA, a cărui componenţă a fost dezvăluită marţi.

Crearea acestui grup a fost anunţată de preşedintele FIFA, Joseph Blatter, încă de la începutul lunii martie, după o şedinţă a Comisiei Strategice a forului internaţional, în scopul atacării gravei probleme a rasismului şi a discriminării în fotbal, scrie agerpres.ro.

Sub preşedinţa lui Jeffrey Webb, vicepreşedinte al FIFA şi preşedinte al CONCACF, grupul de luptă împotriva rasismului va fi compus din reprezentanţi ai diferitelor categorii ale comunităţii fotbalistice, precum şi dintr-un vast comitet de experţi în acest domeniu al rasismului şi discriminării.

Sepp Blattter s-a pronunţat în favoarea aplicării unor sancţiuni mai severe în cazul unor incidente cu tentă rasistă la meciurile de fotbal. "Am constatat că amenzile nu prea sunt de folos, însă depunctarea şi excluderea din competiţii ar putea fi măsuri mai eficiente. Acum avem un grup de luptă, cu experţi în acest domeniu, care ne vor asigura să ne atingem obiectivele şi să eradicăm discriminarea şi rasismul din fotbal", a spus preşedintele FIFA.

Prima reuniune a grupului de luptă împotriva rasismului va avea loc pe 6 mai, la sediul FIFA de la Zurich.

×
Subiecte în articol: boateng Altidore fifa rasism