x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Braşov, cel mai mare centru turistic din România

Braşov, cel mai mare centru turistic din România

27 Noi 2008   •   00:00
Braşov, cel mai mare centru turistic din România

Cu excepţia staţiunilor Poiana Braşov şi Predeal, judeţul Braşov s-a dezvoltat datorită agroturismului ce se practică în zona Bran – Moeciu.



Succesul este datorat preţurilor mici la cazare şi mâncare, de ospitalitatea localnicilor – chiar dacă brănenii sunt vestiţi pentru zgârcenia lor –, de uni­citatea peisajelor şi de prezenţa Castelului Bran.

Un mare avantaj îl reprezintă distanţa apropiată faţă de Bucureşti, Branul fiind la 180 de kilometri de Capitală. Localitatea este si­tuată pe un drum vechi, care făcea cândva legătura între Ţara Românească şi Transilvania. La Moeciu se poate schia mai ales la sfârşit de săptămână, pârtia fiind amenajată în imediata apropiere a satului.  

LINIŞTE. Pentru cine vrea să evite aglomeraţia din staţiuni, judeţul Braşov mai oferă două alternative. La Săcele, pe drumul dintre Braşov şi Predeal, pe partea stângă, este pârtia  Bunloc. Locul este foarte puţin cunoscut de turişti. Coborârea se face prin zăpadă nebătută, astfel că orga­nismul este mult mai solicitat. O pârtie de schi se găseşte şi la Pârâul Rece, în spatele Hotelului Piatra Craiului, pe drumul ce leagă Predeal de Râşnov.

×
Subiecte în articol: staţiuni