x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi BRD Bucharest Open. Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului

BRD Bucharest Open. Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului

14 Iul 2016   •   20:01
BRD Bucharest Open. Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, principala favorită, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a dispus cu 6-4, 6-3 de bulgăroaica Isabella Şinikova, joi, la Arenele BNR din Capitală.

Şinikova a început mai bine şi a condus cu 1-0, având o minge de 2-0, dar apoi Simona a revenit şi s-a desprins la 3-1. Cele două jucătoare şi-au câştigat serviciul apoi, iar la 5-3 Halep a ratat patru mingi de set. Şinikova a redus din diferenţă (5-4), dar Simona a încheiat setul cu 6-4.

Halep a fost condusă şi în setul al doilea cu 1-0, dar a întors scorul la 4-1. Şinikova a sancţionat o uşoară relaxare a Simonei şi a făcut un break (4-2), dar constănţeanca a câştigat din nou contra serviciului (5-2). Halep nu a reuşit să închidă conturile pe serviciul său, iar Şinikova s-a apropiat la 5-3, dar apoi românca a pus capăt jocului cu un minge superbă.

Halep (24 ani), numărul cinci mondial, s-a impus într-o oră şi 10 minute în faţa unei jucătoare incomode. Şinikova (24 ani), jucătoare aflată doar pe locul 156 WTA, venise din calificări.

Simona Halep, campioană la Bucureşti în 2014, şi-a asigurat un cec de 5.900 de dolari şi 60 de puncte WTA, iar în sferturi va juca în premieră contra favoritei numărul şase, Danka Kovinic (Muntenegru), jucătoare de 21 de ani aflată pe locul 54 în lume.

Sursa: AGERPRES

×