x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi BRD Năstase Ţiriac Trophy. Reactia lui Horia Tecău, după calificarea în finala de dublu

BRD Năstase Ţiriac Trophy. Reactia lui Horia Tecău, după calificarea în finala de dublu

23 Apr 2016   •   22:00
BRD Năstase Ţiriac Trophy. Reactia lui Horia Tecău, după calificarea în finala de dublu
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Tenismanul român Horia Tecău a declarat, sâmbătă, la Arenele BNR din Bucureşti, că publicul a contat foarte mult în meciul câştigat alături de Florin Mergea în semifinalele probei de dublu a turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, dotat cu premii totale de 463.520 euro.

''Publicul a contat foarte mult, ne-a încurajat în multe momente. Simţi că e pentru tine acolo, că te împinge, că îţi dă energie. E al treilea om din teren al echipei'', a declarat Tecău în conferinţa de presă de după semifinală. Horia a mărturisit că înaintea ultimului punct nu se gândea decât la retur, deoarece era foarte concentrat şi nu ştia cât e scorul.

''Ce ştiam despre olandezi asta au jucat azi. Ne-ar fi fost mult mai uşor dacă am fi făcut noi break primii. Nu ne-au picat bine greşelile făcute, dar jocul a fost foarte strâns, diferenţa a fost făcută de doar câteva mingi în primul set, altfel poate câştigam cu 6-3, 6-3'', a declarat Tecău.

''Ne-am mobilizat repede, dar suntem obişnuiţi să jucăm astfel de meciuri în fiecare săptămână. Am păstrat energie şi am câştigat un supertiebreak muncit, iar asta înseamnă un lucru bun pentru echipă. Mai avem de muncit la unele lucruri, dar e o situaţie bună pentru noi'', a adăugat Horia Tecău.

La rândul său, Florin Mergea a subliniat numeroasele şanse ratate în primul set: ''Cred că am avut 7-8 mingi de break în primul set şi nu am reuşit să transformăm niciuna. Bine că am revenit. Nu a fost uşor, dar am luptat şi ne-am concentrat asupra jocului nostru şi am revenit în tiebreak. Este o victorie care ne dă mai multă încredere''.

''Suntem plină pregătire, încă încercăm să ne cunoaştem, avem multe lucruri de pus la punct, pentru că abordăm altfel meciurile decât în Cupa Davis. În plus, nu ştim foarte multe despre adversarii noştri'', a explicat Florin Mergea.

Perechea alcătuită din tenismenii români Florin Mergea şi Horia Tecău s-a calificat, sâmbătă, în finala probei de dublu din cadrul turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy (ATP), după ce a învins cuplul olandez Wesley Koolhof/Matwe Middelkoop cu 3-6, 6-2, 10-8, la Arenele BNR din Capitală.

În finală, Tecău şi Mergea vor înfrunta perechea Chris Guccione (Australia)/Andre Sa (Brazilia), care în primul tur au trecut de Marius Copil şi Adrian Ungur, câştigătorii de anul trecut, cu 6-3, 6-4.

Prin calificarea în ultimul act, Mergea şi Tecău şi-au asigurat un cec de 13.170 euro şi 150 de puncte ATP.

România va avea pentru al cincilea an consecutiv un reprezentant în finala de dublu la BRD Năstase Ţiriac Trophy.

Horia Tecău deţine un record insolit la dublu, trei victorii la Bucureşti cu trei parteneri diferiţi, în 2012 alături de suedezul Robert Lindstedt, în 2013 alături de belarusul Max Mirnîi, iar în 2014 alături de olandezul Jean-Julien Rojer.

Tecău are 27 de titluri cucerite la dublu, dar şi 16 finale pierdute, în timp ce palmaresul lui Mergea cuprinde 5 titluri câştigate şi alte 6 finale jucate (una anul acesta, la Sydney).

Sursa: AGERPRES

×