x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Bute, un campion pentru România! Învingător prin KO în repriza a patra!

Bute, un campion pentru România! Învingător prin KO în repriza a patra!

10 Iul 2011   •   04:01
Bute, un campion pentru România! Învingător prin KO în repriza a patra!

Lucian Bute si-a pastrat centura mondiala a categoriei super mijlocie, versiunea IBF, dupa ce l-a invins aseara, prin KO in repriza a patra, pe francezul Jean Paul Mendy. Vizibil emotionat de atmosfera creata de cei aproximativ 9.000 de spectatori stransi in pavilionul central de la Romexpo, Bute a reusit cateva serii bune, dar parca a si primit mai multe lovituri decat in meciurile precedente. A profitat insa de prima bresa in garda adversarului, pe care l-a facut KO cu un croseu fulgerator de stanga la figura.

A 29-a victorie din tot atatea meciuri disputate de campionul roman la profesionisti, care si-a aparat pentru a opta oara centura mondiala. Pentru Bute va urma, cel mai probabil, in toamna, un meci cu americanul Kelly Pavlik, fost campion mondial al versiunilor WBC si WBO. Iar in primavara este dorit marele meci de reunificare a centurilor cu invingatorul turneului Super Six, a carui finala se va disputa in octombrie intre Andre Ward (campion WBA) si Carl Froch (campion WBC).



Lucian Bute, declaratia din ring: "Ati fost extraordinari, sunt mandru ca sunt roman si ca v-am putut face fericiti. Va multumesc din tot sufletul, va iubesc si va stimez!"

In declaratia data la vestiar, Lucian Bute a anuntat ca anul viitor va incerca reunificarea centurilor la categoria sa. "Aveti incredere in mine, anul viitor voi aduce doua centuri in Romania"

Cum a fost Bute vs Mendy, la televizor
Desfasurarea ostiltatilor. Repriza intai, echilibrata, tatonare, tactica, pumni de complezenta in blocajul adversarului. Reclama. Repriza a doua, incep sa se schimbe pumni, Bute reuseste cateva combinatii de efect, stanga nimicitoare nu-si atinge inca tinta. Mendy replica si el cu cateva lovituri bune. Reclama. Repriza a treia. Francezul isi incearca sansa si pare dispus sa consume mai multa energie, Bute sta la cutie, ripostand atunci cand se iveste oportunitatea. Doua uppercut-uri ii dau capul pe spate lui Mendy.Publicul sare in picioare. Reclama. Repriza a patra. Francezul pare revigorat dupa pumnii incasati in repriza precedenta, ii intra ceva croseuri de dreapta, dar vaneaza destul de multe muste.-Crash-Boom-Bang! KO!!! Croseu de stanga, la tampla, Mendy pica precum bradul! Bute e invingator, cu umor face un gest prin care pozeaza "modest" fata de calitatea loviturii care l-a dat cu rotile-n sus pe Mendy. Reclama.

Pe vremurile in care dorintele veneau spontan, cand venea vorba de bere, masini si alte lucruri cumparate cu bani marunti sau fosnitori, un amator de box astepta pauzele dintre reprize pentru a cristaliza impresii, pentru a vedea, au relanti, virtuozitatea celor din ring. Naucitoare, intruziva, sacaitoare, aroganta:reclama. Un eveniment sportiv, promovat prin sensibilizarea sentimentului national, a degenerat intr-unul comercial. Poate ca Puya ar fi trebuit sa intoneze "E foame de bani, baieti!", in locul imnului national.


Cum s-a vazut Gala Bute, tot la televizor
In ring, indicele de "disconfort" termic a fost agresorul principal, care a dat fara mila si fara partinire, atat in combatati cat si in elegantul domn cu "papillon", care vegheaza la modul in care se impart pumni, si care in lipsa aerelor conditionate, nu putea folosi evantaie, precum spectatorii, boxul e totusi un sport macho.

Desi nu a fost o premiera, de-a lungul timpului Romexpo gazduind numeroase evenimente sportive, scena a fost pregatita dupa fason american, Las Vegas fiind standardul in domeniu. Rezultatul poate fi apreciat doar fara obiectivitate, dupa gustul fiecaruia, de la "ca-n tarile civilizate", pana la asemanarea cu un camin cultural satesc care-a fost pus in situatia ingrata de-a gadui o lansare de haute-couture.

In tribune, peisaj pestrit, lume cu fite, lume eleganta, lume cu muschi si cu ceafa lata, vedete, vip-uri, melteni, print - Paul, don'soare, doamne, domni... si pensionare. Fapt pozitiv, nu s-au mancat seminte. S-a ascultat muzica, rap.

Minunata gaselnita organizatorilor, cu beculete luminoase pe un perete se ura privitorilor "Welcome to Romania", avand in vedere evenimentul, nu cumva potentialii turisti ce-ar ateriza pe plaiurile mioritice ar crede c-ar putea fi omeniti, de "Bun venit!" c-o mama de bataie?

Meciul vedeta a avut parte de un alt prezentator, un Cotimanis american, cu mai mult par, dar alb, si cu o dantura impecabila, care a facut avere lungind vocalele din numele boxerilor anuntati in ring. Si-a haulit, de toti banii pe care i-a primit din partea organizatorilor. Daca islandezi erau mai dotati pentru sportul nobil, ar fi ramas sarac lipit, din cauza consoanelor...

Melodia pe care a intrat Mendy - Highway to hell, cu siguranta francezul a avut o premonitie!

×