x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cadel Evans, nici o şansă! Australianul are o întârziere de 3 minute şi 19 secunde.

Cadel Evans, nici o şansă! Australianul are o întârziere de 3 minute şi 19 secunde.

de Sorin Anghel    |    12 Iul 2012   •   18:47
Cadel Evans, nici o şansă! Australianul are o întârziere de 3 minute şi 19 secunde.

Ieri, in Marea Bucla, a fost o zi in care rutierii si-au blestemat ziua in care s-au urcat pe bicicleta. Intre Albertville sI La Toussuire - Les Sybelles a avut loc o etapa de-a dreptul infernala. Pe traseu au fost doua catarari cu grad maxim de dificultate. Prima oara, s-a urcat pe Col de la Madelaine, la 2.000 de metri altitudine. Imediat a urmat Col de la Croix de Fer, la 2.067 metri altitudine. O etapa chinuitoare, desfasurata pe o vreme calduroasa.
Sosirea a avut loc in La Toussuire - Les Sybelles, la 1.705 metri altitudine. De altfel, ultima bucata a traseului de 148 de kilometri a cuprins o catarare de gradul intai. La Toussuire este situata pe o pasune alpina, care ofera o priveliste ametitoare asupra maiestuosului varf Aguilles d’Arves. Aici s-a nascut Jean-Pierre Vidal, campion olimpic la schi alpin in proba de Slalom desfasurata la Jocurile Olimpice de la Salt Lake City, din 2002. Iarna, turistii au parte de 310 kilometri de partii, aici gasindu-se cel mai mare domeniu schiabil din regiunea Maurienne. Le Corbier, Les Bottieres, Saint-Colomban-des-Villards, Saint-Jean-d'Arves, Saint-Sorlin-d'Arves si La Toussuire sunt cele sase statiuni care sunt conectate prin instalatii de transport pe cablu. Valea Maurienne este cautata vara de catre amatorii de mountain-bike.
Francezii jubileaza din nou. Europcar a obtinut a doua victorie consecutiva in editia din acest an a Marii Bucle. Dupa ce miercuri eroul s-a numit Thomas Voeckler, ieri a venit randul lui Pierre Rolland sa aduca fericirea in tabara “cocosilor'. Victoria sa nu este deloc intamplatoare. Aerul Alpilor ii prieste de minune francezului care anul trecut s-a impus la Alpe-d’Huez. Ziua a fost una groaznica pentru Cadel Evans. Australianul n-a putut tine ritmul impus de Bradley Wiggins, purtatorul tricoului galben, si coechipierul acestuia, Christopher Froome, ajungand la linia de sosire cu o intarziere ce nu-i mai da nici o sansa la castigarea tricoului galben in acest an. Wiggins ramana lider, Froome este al doilea, la doua minute si 5 secunde intarziere, in vreme ce Nibali sta pe 3, la doua minute si 23 de secunde. Evans este doar al patrulea. 

×