x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Calculele pentru locul 1. Ce trebuie să facă Simona Halep la Wimbledon

Calculele pentru locul 1. Ce trebuie să facă Simona Halep la Wimbledon

de Theodora Şutiu    |    02 Iul 2018   •   10:29
Calculele pentru locul 1. Ce trebuie să facă Simona Halep la Wimbledon

Simona Halep va debuta la Wimbledon, mâine, în postura de lider al clasamentului WTA, ştiind că există posibilitatea de a pierde locul 1. La All England Club, există două jucătoare care o pot depăşi pe sportiva noastră în ierarhia mondială: Caroline Wozniacki şi Sloane Stephens. Cele două au câte un trofeu de Grand Slam pe terenuri rapide.

 

Pentru a fi sigură că nu pierde numărul 1, "Simo" trebuie să ajungă în ultimul act de la Wimbledon. Wozniacki poate ajunge numărul 1 mondial după următorul scenariu: va câştiga acest al treilea Grand Slam al anului, în timp ce românca nu va trece de semifinale. Daneza a arătat o formă excepţională pe iarbă, după ce s-a impus în finala de la Eastbourne.

Sloane Stephens, câştigătoarea din 2017 de la US, are însă o misiune mult mai grea dacă vrea să o detroneze pe Halep. Sportiva din SUA trebuie să se impună la Londra şi are nevoie ca Simona să piardă încă din primul tur. Stephens şi Wozniacki se pot întâlni într-o posibilă semifinală. Anul trecut, constănţeanca a fost oprită de Johanna Konta în sferturile de finală și trebuie să apere 430 de puncte.

Simona Halep se va duela în prima rundă cu nipona Kurumi Nara (26 de ani, locul 101 WTA). Cele două s-au mai întâlnit o singură dată.

Chiar dacă presiunea e mare, Simona Halep mărturiseşte că nu are emoţii înainte de startul tuneului londonez. "Presiunea s-a dus, mi-am îndeplinit visul, nu mai sunt stresată. Este frumos să fiu în această poziţie. Am visat la asta, acum mă gândesc la noul obiectiv, o medalie la Jocurile Olimpice. Oamenii sunt la fel, eu sunt la fel. Acum trebuie să joc din nou la turnee. Sunt gata să merg înainte”, a spus Simona Halep, într-o conferinţă de presă.        

 

3 milioane de dolari este premiul pentru cucerirea trofeului la Wimbledon. Halep a câştigat până în prezent 17 turnee WTA, dintre care unul singur de Grand Slam, la Roland Garros, în luna iunie.

Românca s-a oprit în ultimii doi ani în sferturile de finală de la Wimbledon, iar cel mai bun rezultat al său aici este semifinala din 2014

×
Subiecte în articol: Simona Halep