x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Calificare istorică: Simona Halep a ajuns în sferturi la Australian Open

Calificare istorică: Simona Halep a ajuns în sferturi la Australian Open

20 Ian 2014   •   07:46
Calificare istorică: Simona Halep a ajuns în sferturi la Australian Open

Simona Halep, cap de serie numărul 11, s-a calificat în sferturile de finală la Australian Open, după ce a învins-o în optimi pe Jelena Jankovici (Serbia, locul 8 WTA), în trei seturi, scor 6-4, 2-6, 6-0.

Calificată în premieră în sferurile de finală ale unui turneu de Mare Şlem, Halep va juca în această fază cu slovaca Dominika Cibulkova (cap de serie 24), care a eliminat-o, surprinzător, pe a treia favorită a turneului de la Antipozi, rusoaica Maria Şarapova, scor 3-6, 6-4, 6-1.

Pe lângă un cec de 270.000 de dolari australieni şi 430 de puncte WTA, Halep şi-a asigurat, prin calificarea în sferturile de finală ale Australian Open, şi accederea în Top 10 WTA, acolo unde tenisul românesc nu a mai fost reprezentat de foarte multă vreme. Totodată, este prima calificare în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam a unui jucător din România din ultimii 17 ani.

Revenind la meciul disputat duminică noapte, trebuie spus că acesta a durat exact o oră şi 52 de minute. Chiar dacă nu a servit niciun as şi a comis patru duble greşeli, faţă de două ale adversarei, Halep a fructificat şase din cele 13 şanse de break avute, în timp ce Jankovic a valorificat jumătate din cele opt oportunităţi, şi a avut procentaj maxim la punctele câştigate prin venirile la fileu.. Dacă scorul punctelor câştigptoare a fost sensibil egal, 22-23, Halep a greşit mai puţin decât adversara sa, scor 28-43, iar raportul total al punctelor câştigate a fost 81-69. 

×