x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi CAMPIONATUL NAŢIONAL DE SCHI ALPIN / Sandra Nărea, campioană!

CAMPIONATUL NAŢIONAL DE SCHI ALPIN / Sandra Nărea, campioană!

de Sorin Anghel    |    27 Feb 2009   •   00:00
CAMPIONATUL NAŢIONAL DE SCHI ALPIN / Sandra Nărea, campioană!

Proba feminină de Slalom din cadrul Campionatului Naţional de Schi Alpin care se desfăşoară la Sinaia în aceste zile a fost câştigată de Sandra Nărea, deşi pe lista de start s-a aflat şi Edit Miklos, cea mai bună schioare a României în ultimii ani. La băieţi, dinamovistul Ioan Nan, antrenat de Florin Cristea, a dovedit şi anul acesta că încă nu s-a născut un român care să-l poată învinge.



Pârtiile de la Sinaia sunt gazda Campionatului Naţional de Schi Alpin, astăzi, în ultima zi de concurs, fiind programată proba de Slalom Uriaş pentru seniori şi festivitatea de premiere. Ediţia de anul acesta este una aparte. Fiind an preolimpic, toţii schiorii care concurau până acum doar în străinătate au luat startul la competiţia organizată de Federaţia Română de Schi şi Biatlon. Dinamoviştii Edit Miklos şi Alexandru Barbu, care trebuiau să dinamiteze competiţia, nu au reuşit să se impună.

DOMINAŢIA SURORILOR NĂREA
Sandra Nărea a schiat bine în manşa întâi, reuşind un timp cu o secundă şi 17 sutimi mai bun decât cel al lui Miklos, suficient pentru ca ea să obţină titlul de campioană naţională chiar dacă sportiva din Miercurea Ciuc a fost cea care a câştigat manşa a doua. “Mă bucur foarte mult că am câştigat. Sper să am acelaşi rezultat şi la Slalom Uriaş”, a declarat Sandra Nărea. Sora sa mai mare, Bianca, învingătoarea ultimilor ani, s-a clasat pe locul al treilea. Sportiva din Predeal a privit rezultatul ca pe o înfrângere şi a plâns la final, uitând că schiul alpin este doar un sport. Iulia Crăciun a venit pe locul 4, în vreme ce Kinga Bojthe, vicecampioana mondială în competiţiile trupelor militare, s-a clasat pe locul 5.

În România încă nu s-a născut schiorul care să-l poată învinge pe Ioan Nan. Sportivul de la Dinamo Bucureşti a câştigat fără emoţii proba de Slalom. Următoarele două locuri pe podium au fost ocupate de fraţii Mihai şi Bogdan Olaru, din Predeal. Unul dintre favoriţii concursului, Alexandru Barbu, sportiv care a reprezentat România la Campionatul Mondial de Schi Alpin de la Val d’Isere, este lovit în continuare de ghinion. El a fost descalificat deoarece unul dintre arbitri a considerat că sportivul din Sibiu nu a trecut regulamentar de o poartă. “Am lovit-o mai pervers, cu clapele de la clăpar, dar asta nu înseamnă că am greşit. Dacă domnul arbitru aşa a considerat, că eu am greşit, asta e, nu trebuie să fac scandal. Îmi pare rău că nu am reuşit să concurez şi în manşa a doua, dar mai am o şansă la Slalom Uriaş”, a spus Barbu.

×