x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Câmpulung Moldovenesc - Pârtii printre case

Câmpulung Moldovenesc - Pârtii printre case

27 Noi 2008   •   00:00
Câmpulung Moldovenesc - Pârtii printre case

Mulţi turişti vor să evite aglo­meraţia din staţiuni şi aleg să schieze pe pârtii mai mici, dar unde se bucură în voie de libertatea pe care ţi-o oferă alunecarea pe zăpadă.



EXPLOZIE. Cârlibaba, o localitate aflată pe drumul care leagă Maramureşul de Bucovina prin Pasul Prislop, a devenit cunoscută în lumea schiorilor din momentul în care aici au fost amenajate două pârtii de schi. Turismul a devenit una dintre preocupările localnicilor, care şi-au transformat foarte rapid casele în pensiuni agroturistice. Temperaturile înregistrate în această zonă sunt cu 4 grade mai scăzute decât cele de la Vatra Dornei.

CLASIC.
La Câmpulung Moldovenesc se vorbeşte de câţiva ani de zile de un domeniu schiabil pe Rarău. Din păcate, până acum nu s-a făcut nimic concret, astfel că turiştii care ajung în zonă trebuie să se mulţumească tot cu pârtiile vechi.

Ceva mai bine merg lucrurile la Gura Humorului, acolo unde a început construcţia unui telescaun modern şi a unei pârtii ce se va afla în apropiere de Mănăstirea Voroneţ. O pârtie de schi se găseşte şi la Suceviţa, în spatele Hanului Buco­vina. Teleschiul nu are un program fix de funcţionare, fiind pus în funcţiune doar atunci când rudele proprietarului vor să schieze. Dacă vă nimeriţi prin zonă, veţi beneficia de gratuitate la transportul pe cablu.


×
Subiecte în articol: staţiuni