x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Când va boxa Lucian Bute cu Eleider Alvarez! ''Sunt foarte încrezător în privinţa acestui meci. Îl respect pe Alvarez"

Când va boxa Lucian Bute cu Eleider Alvarez! ''Sunt foarte încrezător în privinţa acestui meci. Îl respect pe Alvarez"

22 Feb 2017   •   12:01
Când va boxa Lucian Bute cu Eleider Alvarez! ''Sunt foarte încrezător în privinţa acestui meci. Îl respect pe Alvarez"

Boxerul român Lucian Bute s-a arătat foarte optimist la conferinţa de presă oficială de marţi, înaintea meciului de vineri cu columbianul Eleider Alvarez, la categoria semigrea, eliminatoriu pentru titlul mondial WBC, în gala de la Videotron Centre din Quebec City.


''Sunt foarte, foarte încrezător în privinţa acestui meci. Îl respect pe Alvarez, este principalul pretendent la titlul mondial WBC la categoria semigrea. E neînvins, dar cele mai bune momente ale mele ca boxer profesionist au fost aici, la Quebec City, şi sunt sigur că un alt astfel de moment va fi vineri noaptea. Şi va fi o luptă spectaculoasă pentru fani'', a declarat Bute, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Antrenorul lui Bute, Howard Grant, a subliniat că ''Lucian a avut cel mai bun cantonament din cariera sa. A avut mai multă energie în acest cantonament decât în cele pentru meciurile cu James DeGale şi Badou Jack. A avut un bun sparring şi va fi pregătit vineri noaptea.''

Eleider Alvarez a reiterat ideea că acest meci este foarte important pentru viitorul său alături de familie. ''Trebuie să câştig pentru viitorul meu şi pentru familia mea. Voi da totul vineri noaptea. A venit vremea mea şi voi profita de acest moment'', a declarat sud-americanul, care trăieşte în Canada, departe de familia sa.

Marc Ramsay, antrenorul lui Alvarez, a încercat să facă o paralelă între foşti adversari ai columbianului, care s-au retras după ce au pierdut meciurile cu Alvarez, sugerând că acum ar fi venit rândul lui Bute, care va împlini 37 de ani pe 28 februarie.

''E pentru a treia oară în cariera lui Alvarez când a dispută un meci cu un adversar cu care a făcut sparring. Primul a fost Andrew Gardiner ... şi a fost surprins de Eleider în runda a noua a meciului. După aceea nu a mai fost la fel, a fost făcut KO de un necunoscut şi s-a retras. Apoi a fost Nicholson Poulard. A fost făcut KO în runda a treia şi s-a retras după aceea. Lucian l-a cerut pe Eleider ca adversar după ce l-a văzut un sparring între Alvarez şi un boxer de la Grant Brothers Gym'', a spus Ramsay, care a promis că pugilistul său va face un meci bun vineri. ''L-au cerut pe Alvarez, îl vor avea pe Alvarez'', a precizat antrenorul.

Yvon Michel, promotorul galei, dar şi al celor doi boxeri, se aşteaptă la un luptă şi o gală spectaculoase.

'Va fi un meci interesant şi o gală atractivă. Eleider Alvarez spune că e gata să moară în ring şi vorbeşte serios. Lucian este şi el gata să facă totul pentru a câştiga vineri. Avem doi luptători, doi competitori, care vor da totul în ring vineri'', a menţionat Michel.

Câştigătorul meciului dintre Bute şi Alvarez, deţinătorul centurii WBC Silver, va avea şansa de a boxa pentru titlul mondial WBC la categoria semigrea, cu canadianul Adonis Stevenson.

Bute, fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, are în palmares 32 de victorii (25 KO), 3 înfrângeri şi un meci egal. Alvarez (32 ani) a câştigat toate cele 21 de meciuri la profesionişti (10 KO).

Meciul de la Quebec City va avea loc vineri de la 22,00 ora locală, sâmbătă, la 05,00, în România.

Sursa: AGERPRES

×