x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cavendish, TGV-ul Marii Bucle!

Cavendish, TGV-ul Marii Bucle!

de Sorin Anghel    |    17 Iul 2011   •   21:00
Cavendish, TGV-ul Marii Bucle!

●Montpellier
Col du Tourmalet, Luz Ardiden, Plateau de Beille, cele mai grele ca­ta­rari din Pirinei au trecut, iar clasa­men­tul general este condus, in mod surprinzator, de un francez. Thomas Voeckler merita insa tricoul galben dupa felul in care s-a luptat sa si-l pas­treze. A pedalat intotdeauna ala­turi de marii favoriti, dar ramane in continuare o gluma sa te gandesti ca el ar putea castiga Turul Frantei. Un singur lucru este cert pana acum. Renault Megane Sport Tourer s-a des­curcat de minune in Pirinei si as­teapta cu nerabdare sa cucereasca varfurile din Alpi.

Ieri a fost din nou ziua sprinteri­lor, astfel ca "greii" si-au tras sufletul dupa ce au facut spectacol in munti. De la Limoux pana la Montpellier s-a pedalat pe o distanta de 192,5 ki­lometri. Orasul care a gazduit sosirea este unul in care istoria si cultura si-au pus amprenta cu putere. Montpellier are o populatie de 260.000 de locuituri, fiind al 8-lea oras ca marime din Hexagon. Rugby-ul este cel mai important sport. Stadionul echipei locale impresioneaza prin simplitate, calitate specifica francezilor.
O etapa de plat nu putea fi castigata de altcineva decat de Mark Cavendish. Britanicul a ajuns la a patra cursa castigata in actuala editie a Marii Bucle si are toate sansele ca la finalul intrecerii sa castige tricoul verde. La Montpellier el s-a luptat pe ultimii metri cu compatriotul sau, David Millar, de la HTC. Azi este zi de pauza in Turul Frantei.

Mai multe stiri din Marea Bucla gasiti aici

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011