x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cavnic

Cavnic

de Alexis Bourceanu    |    29 Dec 2009   •   00:00
Cavnic
Sursa foto: Emil Pop/

SuperSki Cavnic Pârtiile Roata este un complex de 6 kilometri, cea mai lungă coborâre fiind de 2,25 kilometri. Complexul conţine trei teleschiuri şi şase variante de coborâre; două variante de pârtie uşoară pentru începători, două variante de coborâre cu grad de dificultate mediu pentru amatori şi trei variante de coborâre cu grad de dificultate greu pentru avansaţi.



Pentru sezonul de schi 2009-2010, pârtiile au suferit o îmbunătăţire faţă de sezonul trecut. Mai exact, pârtiile au fost reamenajate, retuşate, lăţite şi curăţate de pietre. O altă îmbunătăţire importantă a complexului a fost nocturna, care este montată pe Roata 1, cu o lungime de un kilometru. De asemenea, s-a amenajat un lac în partea superioară a pârtiei, pentru a alimenta tunul de zăpadă de care complexul dispune începând cu acest sezon, deci pârtia Roata 1 o să fie în permanenţă cu un strat de zăpadă excelent, care se poate face în una-două zile şi bineînţeles cu nocturnă.

Complexul dispune de patru ratracuri cu care pârtiile sunt amenajate în fiecare seară, iar pe Roata 1 pârtia se bate şi între programul de zi şi cel de nocturnă.

La baza pârtiei există cabane de închiriat şi un hotel, HotelSuperSki, care dispune de un restaurant cu autoservire la preţuri acceptabile. De asemenea, se găseşte un centru de închirieri schiuri şi snowboard la baza pârtiei, un chioşc alimentar, iar din sezonul acesta există şi un magazin de profil tot la baza pârtiei.

5445-109443-04_35_schi200916.jpg

×
Subiecte în articol: staţiuni