x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cei mai buni sportivi ai anului 2011

Cei mai buni sportivi ai anului 2011

de Mihai Igirosanu    |    27 Dec 2011   •   21:00
Cei mai buni sportivi ai anului 2011

Tenismanul sarb Novak Djokovici (foto), pilotul german de Formula 1 Sebastian Vettel, atletii jamaicani Yohan Blake si Usain Bolt, ciclistul britanic Mark Cavendish, campionul francez la raliuri Sebastian Loeb, neozeelandezul Richie Mc Caw, capitanul "All Blacks" se afla printre sportivii exponentiali ai anului 2011.

La 24 de ani, sarbul Djokovici a reusit un sezon de exceptie, castigand zece turnee, dintre care trei de Mare Slem (Australian Open, Wimbledon si US Open) si a devenit numarul 1 ATP pentru prima oara in cariera. Acesta a inceput anul cu o serie de 41 de victorii consecutive, cu una mai putin decat recordul detinut de americanul John McEnroe.

Sebastian Vettel a devenit pentru a doua oara consecutiv campion mondial, reusind 11 victorii in 15 pole-position in cele 19 curse ale anului care se incheie.

Jamaicanul Yohan Blake a devenit campion mondial la 100 de metri, profitand de absenta lui Bolt. Blake, care a fost cronometrat cu timpul de 9 secunde si 82 de sutimi, a reutit a doua performanta din toate timpurile, la doar sapte secunde de recordul mondial detinut de Bolt.

Desi a fost descalificat in proba de 100 de metri la Campionatele Mondiale, Bolt si-a luat revansa, castigand proba de 200 de metri si proba de stafeta la 4x100 metri, unde a ajutat echipa Jamaicai sa stabileasca un nou record mondial.

Sebastian Loeb a devenit pentru a opta oara campion mondial la 37 de ani, iar Richie Mc Caw a devenit campion mondial la rugby cu Noua Zeelanda.

×