x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cel mai bun, dar nu foarte bun

Cel mai bun, dar nu foarte bun

27 Noi 2008   •   00:00
Cel mai bun, dar nu foarte bun

Braşoveanul Ioan Nan (28 de ani) domină de câteva sezoane întrecerile de schi alpin găzduite de ţara noastră. A uitat câte titluri de campion naţional are.



Asta nu înseamnă că el este un schior împlinit. Se apropie de finalul carierei şi din palmares îi lipseşte o participare la Jocurile Olimpice de Iarnă. Iar dacă ratează prezenţa la Vancouver, va ajunge să se retragă fără să se poată lăuda cu un rezultat important sau o participare la o competiţie unde ia startul numai "spuma" sporturilor de iarnă.

OBIECTIV PRECIS. În clipa de faţă, Ioan Nan nu are rival printre băieţii din ţara noastră. Este cel mai bun. Din păcate, lucrurile se schimbă a­tunci când ia startul la concursurile de afară.

Clasările nu mai sunt la fel de bune, dar asta nu-l descumpăneşte pe sportivul legitimat la Dinamo Bucureşti. "Mai importante sunt punctele FIS decât locul pe care mă clasez la finalul curselor la care particip. Eu trag tare ca să scad în puncte, pentru a mă putea califica la Jocurile Olimpice de la Vancouver, din 2010", explică Ioan Nan.

Este subinspector în cadrul Poliţiei Române şi se antrenează sub comanda lui Florin Cristea. Are marele avantaj că toate calităţile sale sunt native, dar din păcate nu are un adversar care să-i facă concurenţă.

PROBLEME SERIOASE. Cel mai mult îi lipseşte pregătirea pe zăpadă. Dacă ar fi avut mai multe antrenamente, rezultatele sale ar fi fost mai bune. Acest lucru s-a văzut sezonul trecut, atunci când s-a pregătit în campul organizat de FIS.

Cât a stat în Austria şi în Italia, rezultatele sale au fost bune şi a scăzut în mod constant în puncte. După ce s-a întors în ţară au apărut problemele. Pârtiile nu sunt la fel de bine preparate ca în străinătate, iar intensitatea parcă nu a mai fost aceeaşi. Iar acest lucru s-a văzut imediat în re­zul­tatele sale şi în ierarhia întocmită de Federaţia Internaţională de Schi.

Pentru sezonul acesta, Ioan Nan are în plan participarea la Campionatul Mondial de Schi Alpin programat în luna februarie la Val d’Isere, în Franţa. Schiorul de la Dinamo nu a precizat însă care este obiectivul său pentru această competiţie.

×
Subiecte în articol: competitori