x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cină in stil extrem

Cină in stil extrem

de Sorin Anghel    |    06 Ian 2008   •   00:00
Cină in stil extrem

Patru tineri din Braşov au luat masa la restaurantul hotelului de gheaţă de la Bălea Lac.

Romănii şi-au golit buzunarele, au rămas fără energie după Revelion şi n-au mai plecat de acasă in acest week-end.

BĂLEA LAC - Lume puţină in Munţii Făgăraş


Patru tineri din Braşov au luat masa la restaurantul hotelului de gheaţă de la Bălea Lac.

Romănii şi-au golit buzunarele, au rămas fără energie după Revelion şi n-au mai plecat de acasă in acest week-end. Au lăsat locul "ruşilor" in staţiunile de schi din Moldova şi de pe Valea Prahovei. La Bălea Lac e pustiu, iar zăpada, un pic mai multă decăt in sudul ţării, este neatinsă. Doar din şaua Capra se văd căteva urme ale coborărilor făcute de amatorii de snowboard.

Â

VESTIT. In această perioadă, lumea vine la Bălea Lac pentru hotelul de gheaţă. Şapte persoane au dormit in Ice Hotel. "Avem trei turişti din Anglia care vor petrece zece zile in Romănia. Prima oară au venit aici, in Munţii Făgăraş, pentru că nu le-a venit să creadă că există un hotel de gheaţă", a declarat Arnold Klingeis, managerul proiectului Ice Hotel Bălea Lac. Faţă de construcţia de anul trecut, clădirea ridicată acum la 2.034 de metri altitudine pare mai spaţioasă. Un hol imens, in capătul căruia se află barul care vă oferă băuturi spirtoase in pahare de gheaţă, face legătura cu toate cele zece camere "mobilate" cu paturi matrimoniale.

Â

SOMN. Pe lăngă cei trei englezi, in hotelul de gheaţă s-au mai aflat şi patru tineri din Braşov. Ei au luat cina in restaurant, fiind serviţi ca intr-un local cu pretenţii. "Este prima oară cănd venim la Ice Hotel. Măncarea este foarte bună. Am zis că e mai bine să innoptăm aici, pentru că la căldură am dormit mereu şi ne-am cam săturat", a declarat unul dintre turişti.

sorin.anghel@jurnalul.ro

Sfinţirea bisericii de gheaţă, amănată

La Bălea, văntul a dat peste cap planurile pentru ziua de Bobotează. Arnold Klingeis, managerul proiectului Ice Hotel, programase sfinţirea bisericii de gheaţă pentru ora 13:00. Numai că văntul de ieri din Munţii Făgăraş a impiedicat echipa de muncitori să finalizeze lăcaşul de cult. "Mai trebuie făcute crucea şi turnul, dar văntul sufla atăt de tare incăt nu se poate lucra. Muncitorii puneau bucăţi de lemn ca să termine treaba şi văntul le lua imediat. Din acest motiv am fost nevoiţi să amănăm sfinţirea bisericii de gheaţă pentru duminica viitoare", a anunţat ieri Klingeis.

  • Sorin Anghel (Bălea Lac)

×
Subiecte în articol: ski express gheaţă bălea balea lac