x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cine il mai poate opri pe Nan?

Cine il mai poate opri pe Nan?

de Sorin Anghel    |    29 Noi 2007   •   00:00
Cine il mai poate opri pe Nan?

Braşoveanul Ioan Gabriel Nan (27 de ani) domină de căţiva ani Campionatele Naţionale de Schi Alpin. In schimb, poziţiile sale din clasamentul Federaţiei Internaţionale de Schi nu sunt pe măsura aşteptărilor.

Legitimat la Dinamo Bucureşti şi avănd grad de subinspector in Poliţia Romănă, campionul Romăniei se plănge de părtiile proaste de la noi din ţară şi de faptul că nu are cine să-l concureze.

  • Neală, s-a plictisit toată lumea de căte titluri naţionale ai căştigat. Delectează-ne şi cu rezultate pe plan internaţional!
Ioan Nan: ßi eu m-am cam plictisit de căte titluri naţionale am luat. Vreau să fac ceva şi pe plan internaţional, dar asta nu depinde in totalitate de mine. Aş vrea să merg la Cupa Europei, să văd cum mă descurc, şi la vreo două concursuri de Cupă Mondială. Pentru asta trebuie să mă antrenez mai mult. Am nevoie, in spatele meu, de o echipă de antrenori. çn plus, cheltuielile sunt foarte mari. Eu am vorbit de multe ori cu cei de la Federaţie, dar mi-au spus de fiecare dată că nu sunt bani. Anul ăsta am vorbit din nou cu cei de la Bucureşti şi mi-au zis că vor incerca să mă ajute.


  • De ce nu se poate face schi de performanţă in Romănia?
Este foarte costisitor şi nu avem părtii pentru aşa ceva. Schiul alpin a avansat foarte mult şi nu poţi să te mai antrenezi pe părtii cu hopuri sau pietre. çn plus, nici nu ai voie să te antrenezi oriunde, pentru că strici pista. Cam asta e realitatea la noi in ţară. Echipamentul este foarte scump.


  • Care este proba ta preferată?
Slalom special. çn Romănia, pentru că nu avem părtii bune, nu se mai ţin probele de coborăre liberă şi Super G. Pistele trebuie foarte bine amenajate, cu plase de protecţie, pentru a creşte siguranţa sportivului. La noi aşa ceva nu există. çn schimb, la slalom special, slalom uriaş şi combinata alpină sunt triplu campion naţional.


  • Căte luni pe an schiezi?
Din octombrie pănă in martie sunt numai pe schiuri. Fac o pauză mică doar de Sărbători. Apoi, vara mai merg pe gheţar, in Austria sau Italia. Anul ăsta nu a fost cazul, deoarece a fost prea cald chiar şi la 3.000 de metri. Oricum, e puţin in comparaţie cu cei mai buni schiori din lume. Ideal ar fi să schiez cam 10-11 luni.

×
Subiecte în articol: ski express