x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Rusia jucata pe degete de CIO? Ce ar putea decide Comitetul olimpic?

Rusia jucata pe degete de CIO? Ce ar putea decide Comitetul olimpic?

06 Dec 2017   •   18:27
Rusia jucata pe degete de CIO? Ce ar putea decide Comitetul olimpic?

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) ar putea ridica suspendarea Rusiei în momentul ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice de iarnă 2018 de la PyeongChang, pe 25 februarie, relateaza presa internationala.

 

Dacă Rusia, suspendată de CIO de la viitoarele JO de iarnă, respectă "toate deciziile" luate împotriva sa, sportivii săi, autorizaţi să concureze sub drapel neutru, ar putea eventual defila în spatele drapelului Rusiei la ceremonia de închidere, a confirmat miercuri un purtător de cuvânt al instanţei olimpice.

Rusia a fost suspendată marţi de către CIO "cu efect imediat" de la JO 2018 pentru dopaj instituţionalizat, dar unii dintre sportivii săi "curaţi" vor putea concura sub drapelul olimpic în competiţia organizată la PyeongChang (Coreea de Sud) între 9 şi 25 februarie. Sportivii "curaţi" vor defila la ceremonia de deschidere (9 februarie) în spatele acestui drapel considerat neutru, pe care figurează cele cinci cercuri olimpice.

CIO îşi rezervă totuşi dreptul să ridice această suspendare în momentul ceremoniei de închidere a Jocurilor de la PyeongChang, pe 25 februarie, subliniaza agerpres.

"Dacă ruşii respectă toate deciziile anunţate ieri (marţi), atunci este posibil ca ei să-şi recapete drepturile", a declarat Mark Adams, purtător de cuvânt al CIO. Dacă suspendarea Comitetului Olimpic Rus este ridicată, atunci ruşii vor putea defila în spatele drapelului naţional şi în uniformele lor.

Sportivii ruşi "curaţi" vor fi autorizaţi să participe la JO de iarnă, sub denumirea de "sportiv olimpic din Rusia" (OAR), şi vor purta uniforme furnizate de comitetul de organizare a JO, a precizat CIO.

India, al cărei comitet naţional olimpic a fost suspendat înaintea JO 2014 de la Soci, a defilat la ceremonia de deschidere în spatele drapelului olimpic. Delegaţia indiană a putut defila în spatele drapelului său la ceremonia de închidere, după ce suspendarea comitetului său naţional a fost ridicată cu două zile înainte de startul Jocurilor.

×