x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Clăparii sunt mult mai importanţi decât schiurile

Clăparii sunt mult mai importanţi decât schiurile

27 Noi 2008   •   00:00
Clăparii sunt mult mai importanţi decât schiurile

După ce ai învăţat să schiezi, primul lucru pe care trebuie să-l faci este achiziţionarea unei perechi de clăpari. Mulţi fac o mare greşeală atunci când îşi iau mai întâi schiurile.



EVOLUŢIE. Pentru a evita probleme, în multe magazine se găsesc aparate care măsoară lungimea şi lăţimea piciorului. După ce te întreabă cum schiezi şi pe ce fel de zăpadă, vânzătorul ştie ce încălţăminte să vă ofere. Atunci când probaţi o pereche de clăpari este bine să aveţi în picioare ciorapi groşi sau, dacă este posibil chiar ciorapi special pentru schi. Aceştia arată ca nişte jambiere de fotbal.

GRIJĂ. Mulţi turişti se plâng că au probleme atunci când trebuie să-şi închidă clapele. Dacă strângeţi clăparul începând cu clapele de sus, atunci nu veţi întâmpina dificultăţi.

Atenţie la un aspect! Atunci când încheiaţi clapele de pe laba picioarului, genunchiul trebuie să fie flexat. Dacă degetele de la picior au suficient spaţiu pentru a se mişca, atunci clăparul vi se potriveşte ca mărime. După ce te-ai încălţat, plimbă-te câteva minute cu clăparii prin ma­gazin. Ca să nu pari un nebun, uită-te după schiuri, după haine, fă ceva normal. Abia după aceea trebuie să te decizi dacă merită să îi cumperi sau îţi cauţi norocul în altă parte.

La fel ca şi schiurile, clăparii de femei sunt un pic diferiţi de cei ai bărbaţilor. Asta pentru că şi piciorul este mai subţire. La sporturile de iarnă, încălţămintea este foarte importantă, deoarece asigură legătura dintre turist şi echipamentul cu care se alunecă.1

×
Subiecte în articol: schi&snowboard