x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi CM 2019: Africa de Sud, în semifinale, după o victorie clară cu Japonia

CM 2019: Africa de Sud, în semifinale, după o victorie clară cu Japonia

20 Oct 2019   •   22:30
CM 2019: Africa de Sud, în semifinale, după o victorie clară cu Japonia
Sursa foto: Picasa

Naţionala de rugby a Africii de Sud s-a calificat duminică în semifinalele Cupei Mondiale 2019 din Japonia, după ce a învins în sferturi cu un scor categoric, 26-3 (5-3), reprezentativa ţării gazdă a turneului final, într-o partidă disputată la Tokyo.

Deşi susţinuţi puternic din tribune, niponii nu au reuşit să mai repete evoluţiile neaşteptat de bune din faza grupelor, când au învins surprinzător Irlanda (19-12) şi Scoţia (28-21), de data aceasta practicând un joc modest, ce nu a pus probleme sud-africanilor care, în urma succesului, şi-au luat revanşa după înfrângerea de la Cupa Mondială 2015, când „samuraii” s-au impus în faza grupelor cu 34-32.

Părând copleşiţi de miza întâlnirii, japonezii nu au contat decât în prima repriză, dar nici atunci nu au izbutit să concretizeze avantajul omului în plus, după ce sud-africanul Tendai Mtawarira a văzut cartonaşul galben şi a fost eliminat timp de zece minute.

Makazole Mapimpi (2) şi Faf de Klerk au marcat eseuri pentru Springboks, doar unul fiind transformat de Handre Pollard, care a fructificat însă alte trei lovituri de pedeapsă.

Singurele puncte ale niponilor au fost reuşite de Yu Tamura, printr-o lovitură de penalitate.

Africa de Sud va întâlni astfel Ţara Galilor în semifinale, la Yokohama, pe 27 octombrie, o partidă între campioanele en titre din emisfera de sud şi emisfera de nord.

AGERPRES

×