x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Contador, ajutor de la "Vino"

Contador, ajutor de la "Vino"

de Sorin Anghel    |    18 Iul 2010   •   00:00
Contador, ajutor de la "Vino"
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Corespondenţă din Revel - Franţa



Schleck e ca Rapid Bucureşti. Singur împotriva tuturor. Rând pe rând, Alberto Contador adună aliaţi ca într-un adevărat război. Mai trebuie doar să se urce pe cadrul bicicletei şi să strige: "Ţara, ţară, vrem ostaşi!", iar restul rutierilor să întoarcă capul şi să strige "pe cine?"!

Samuel Sanchez, campion olimpic la Beijing, şi-a dovedit loialitatea faţă de conaţionalul său pe Col de la Madeleine, atunci când l-a ajutat pe rutierul de la Astana cu apa în momentele cele mai critice. Un alt rutier cu greutate care va urca în Pirinei cu scopul de a-l ajuta pe câştigătorul din 2007 şi 2009 este Alexandre Vinokourov. Ciclistul din Kazahstan, o adevărată forţă a naturii, şi-a îndeplinit obiectivul personal - câştigarea unei etape din Le Tour 2010 - la Revel, atunci când a trecut primul linia de sosire în runda a 13-a. Cel care l-a felicitat cel mai tare a fost Alberto Contador. Ibericul l-a supărat pe coechipierul său vineri după-amiază, când a atacat pe ultima bucată a traseului, în disperarea sa de a recupera câteva secunde în lupta cu Andy Schleck. Atunci, Vinokourov, care a fost în frunte aproape toată cursa, a terminat abia al treilea, în urma lui Rodriguez şi Contador, etapa ce a avut finalul la Mende.

Conştient că în Pirinei are nevoie de ajutorul colegului său din Kazahstan, acolo unde se vor ţine cele mai dificile căţărări din Marea Buclă, spaniolul nu s-a sfiit să-l îmbrăţişeze sincer pe câştigătorul etapei a 13-a. A fost prima victorie pentru Astana în Le Tour 2010, iar gestul lui Contador a fost cât se poate de natural. "Vinokourov nu este genul de om care să-şi împărtăşească emoţiile, dar faptul că a început să plângă pe umărul meu în momentul în care ne-am îmbrăţişat mă bucură foarte mult. Asta înseamnă că suntem o echipă unită", a declarat Contador, care face şi un pic pe prostul când este întrebat de finalul de la Mende. "Nu mi-a funcţionat casca cum trebuie şi nu ştiam la ce distanţă este Vinokourov în faţa mea". Fericit că a revenit în Turul Franţei cu o victorie, Vinokourov i-a făcut şi el o "declaraţie de dragoste" lui Contador. "Eu sunt aici pentru ca Alberto să câştige. Victoria mea de la Revel este importantă pentru Astana şi pentru ţara mea"!

Pe căţărarea din finalul etapei a 12-a singurul "personaj "din caravana Turului Franţei care nu a avut probleme a fost Renault Koleos, automobilul cu care echipa Jurnalului Naţional se deplasează la ediţia din acest an.

×
Subiecte în articol: turul frantei