x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Contador: "Trebuie să fiu optimist”

Contador: "Trebuie să fiu optimist”

de Sorin Anghel    |    03 Iul 2011   •   09:39
Turul Frantei - Les Herbiers
Spaniolul Alberto Contador a terminat prima etapa din Turul Frantei la 80 de secunde in spatele invingatorului Philippe Gilbert. Ibericul a fost intrecut si de oamenii care erau cotati inaintea startului cu sanse destul de mari la castigarea tricoului galben. Astfel, Cadel Evans a terminat cu 77 de secunde in fata lui Contador, in vreme ce avantajul lui Andy Schleck este de 74 de secunde.

Australianul Cadel Evans (BMC) chiar a spus inaintea intrecerii ca nu are sanse sa termine inaintea ibericului la Paris daca pana la intrarea in Pirinei nu il depaseste pe acesta. "Cangurul' nu se astepta insa ca rivalul sau de la Saxo Bank sa piarda timp inca din prima etapa. Contador a cazut prada unei cazaturi in lant, provocata de un spectaor, si a pierdut un minut si 20 de secunde fata de castigatorul etapei incheiate la Les Herbiers. Din acest moment, spaniolul este nevoit sa iasa la atac. "Aceste lucruri se intampla mereu, dar ieri eu am fost cel care a avut ghinion. Data viitoare i se poate intampla altcuiva. Trebuie sa fiu optimist. Prima etapa a fost foarte complicata. Am fost foarte aproape de rutierii din fruntea grupului, dar au cazut cativa baieti in fata mea si a trebuit sa ma opresc. Am reusit sa franez la timp si n-am cazut', a declarat Contador.

Rivalii ibericului se bucura de problemele acestuia. "Eu am pierdut Turul Frantei la 23 de secunde. Vom vedea ce va fi la Paris', spune sec Cadel Evans. Acesta spera sa-si mareasca avantajul in fata lui Contador in urma contra-timpului individual pe echipei care are loc astazi, la Les Essarts.

×
Subiecte în articol: turul frantei