x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Coșmar la Leipzig. România a fost eliminată cu un gol primit în ultima secundă a meciului cu Cehia

Coșmar la Leipzig. România a fost eliminată cu un gol primit în ultima secundă a meciului cu Cehia

11 Dec 2017   •   21:00
Coșmar la Leipzig. România a fost eliminată cu un gol primit în ultima secundă a meciului cu Cehia
Sursa foto: FRH

Naționala feminină de handbal a României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Germania, după ce a fost învinsă de Cehia cu scorul de 28-27 (14-17), luni seara, la Leipzig, în optimi, după un gol primit în ultima secundă de joc.

Tricolorele au pierdut dramatic, după ce au condus timp de 55 de minute. În minutul 53, România avea avantaj de trei goluri, 25-22, dar a primit patru goluri la rând (25-26), a reușit să egaleze la 26 și la 27, dar a încasat gol la ultima fază a meciului, la care Cehia a atacat cu opt jucătoare (a scos portarul), iar România s-a apărat cu 5 jucătoare de câmp (Ardean-Elisei era eliminată).

România, medaliată cu bronz la ediția trecută a Campionatului Mondial, a avut meciul în mână, a condus la cinci goluri în prima repriză, 14-9 și 15-10 (min. 24), iar la pauză diferența a fost de trei goluri, 17-14. În min. 40 s-a restabilit egalitatea, 20-20, dar echipa antrenată de Ambros Martin a punctat de trei ori la rând, a condus cu 23-20 și 25-22, însă finalul a fost catastrofal, Hrbkova marcând golul victoriei Cehiei.

Unul dintre motivele acestui eșec a fost faptul că româncele au încasat nu mai puțin de 11 eliminări de două minute, față de doar 3 ale adversarelor. România a ratat două aruncări de la 7 metri (Neagu, Udriștioiu), față de doar una Cehia.

Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre, cu 13 goluri, dar restul echipei a contribuit prea puțin. Au mai înscris Melinda Geiger 4 goluri, Eliza Buceschi 3, Aneta Udriștioiu 2, Crina Pintea 2, Ana-Maria Dragut 2, Valentina Ardean-Elisei 1. Denisa Dedu a apărat 2 mingi, iar Yulyia Dumanska 5.

Pentru Cehia au înscris Marketa Jerabkova 7 goluri, Iveta Luzumova 6, Veronika Mala 5, Helena Rysankova 5, Michaela Hrbkova 3, Dominika Zachova 1, Petra Manakova 1. Petra Kudlackova a reușit să pareze 8 mingi (33%), iar Lucie Satrapova 1.
La meci au asistat 1.003 spectatori, arbitri au fost germanii Robert Schulze și Tobias Tonnies.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: handbal cristina neagu