x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Covaliov l-a lăsat singur pe Patzaichin.

Covaliov l-a lăsat singur pe Patzaichin.

de Marius Mihalcea    |    17 Mai 2011   •   12:41
Covaliov l-a lăsat singur pe Patzaichin.

Serghei Covaliov, fost campion olimpic in proba de canoe-dublu, 1.000 de metri, la Jocurile Olimpice de la Mexico City, din 1968, unde a facut pereche cu Ivan Patzaichin, a incetat din viata luni, la varsta de 67 de ani. Chiar daca de ani buni se stabilise in Bucuresti, el activand ca sportiv in cadrul CS Dinamo, Covaliov si-a gasit sfarsitul in satul natal, Mila 23, din judetul Tulcea, unde tocmai ce incepuse lucrarile pentru constructia unei mici case de vacanta.

Din primele informatii, Covaliov a fost rapus de o comotie cerebrala. Vestea decesului fostului sau bun prieten, coechipier si totodata consatean i-a provocat lui Patzaichin o mare amaraciune. “Offf...S-a mai stins un mare campion si e mare pacat! Transmit condoleante familiei indoliate, a plecat dintre noi un om deosebit, cu un suflet foarte mare. Cu el in echipa am cucerit primul meu aur olimpic, iar rolul sau a fost atunci determinant, Serghei fiind cu cinci ani mai mare decat mine si avand o experienta competitionala superioara mie', ne-a declarat Patzaichin, cel care ieri, cu sprijinul conducerii CS Dinamo si al Ministerului Administratiei si Internelor, se ingrijea sa asigure transportul corpului neinsufletit la Bucuresti, Covaliov urmand a fi inmormantat la Cimitirul Ghencea 3, in cursul zilei de azi.

Pe langa aurul olimpic cucerit la Mexico City, Covaliov si-a mai trecut in palmares argintul la JO de la Munchen, din 1972, tot impreuna cu Patzaichin, trei titluri mondiale si unul de vicampion mondial, toate la canoe-dublu, 1.000 de metri, si un bronz mondial la canoe-dublu pe distanta de 10.000 de metri.

×
Subiecte în articol: deces sporturi serghei covaliov