x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Crăciunul, salvat de zăpada artificială

Crăciunul, salvat de zăpada artificială

de Sorin Anghel    |    21 Dec 2011   •   21:00
Crăciunul, salvat de zăpada artificială

Un Craciun fara zapada la munte ar fi insemnat un dezastru pentru cei din statiuni. Speriati ca vor avea camerele goale de Sarbatori, multi hotelieri au practicat reduceri de 50%. Astfel, s-a ajuns ca in statiunile de pe Valea Prahovei gradul de ocupare sa fie acum de 95%. Cum un lucru bun nu vine niciodata singur, la munte au aparut ninsorile, astfel ca administratorii partiilor de schi si snowboarding dau asigurari ca totul va fi perfect de Sarbatori.

La Straja, in judetul Hunedoara, stratul de zapada de pe partii are o gro­sime de 25 de centimetri. A nins in fiecare zi din aceasta saptamana, iar tunurile care produc zapada artificiala au fost puse si ele in functiune. Accesul in statiune se poate face atat cu masina, dar si cu telescaunul. Cea de-a doua varianta este mult mai buna, deoarece numarul locurilor de parcare din statiunea situata la 1.400 de metri altitudine este destul de mic. Pe partia Platoul Soarelui a fost montat un al doilea teleschi, astfel ca turistii nu vor mai fi nevoiti sa astepte pentru a utiliza transportul pe cablu. De asemenea, partia Sf. Gheorghe a fost reabilitata, astfel ca turistii pot schia acolo fara probleme. www.jurnalul.ro transmite imagini live din statiunea de pe Valea Jiului.

Cei care doresc sa schieze in Poiana Brasov mai au de asteptat. In primul rand, stratul de zapada este prea mic pentru practicarea sporturilor de iarna. In al doilea rand, inaugurarea instalatiei de zapada artificiala si a celor doua telescaune noi din Masivul Postavaru va avea loc luni, pe 26 decembrie. Investitia facuta in Poiana Brasov este cea mai importanta realizata vreodata intr-un domeniu schiabil din Romania. Turistii au parte de inca 20 de kilometri noi de partie. Cel mai important lucru este reprezentat de faptul ca se va putea utiliza un singur ski-pass pentru toate instalatiile de transport pe cablu. www.jurnalul.ro transmite imagini live din Poiana Brasov.

In zilele ce urmeaza, temperaturile vor fi deosebit de scazute, astfel ca administratorii partiilor de schi vor putea pune in functiune tunurile de zapada artificiala atat ziua, dar mai ales noaptea. Daca mergeti la schi, puteti transmite fotografiile dvs. la adresa sorin.anghel@jurnalul.ro. Cele mai reusite imagini vor fi publicate. www.jurnalul.ro transmite imagini live din toate statiunile montane de la noi din tara.

Muntele Mic
In clipa de fata, statiunea cu cel mai gros strat de zapada este Muntele Mic. Ac­ce­sul in statiune se poate face nu­mai cu telescaunul. O ca­la­to­rie dureaza 45 de minute. Cu ace­lasi ski-pass aveti acces la ins­talatia de transport pe cablu care va urca pe munte, dar si la te­le­schiurile Borlova si Felix. Ho­telierii spun ca mai au locuri li­be­re atat pentru Craciun, cat si pen­tru Revelion. Mai multe de­talii pe www.muntelemiconline.ro!

Maramures
Iubitorii sporturilor de iarna din nordul tarii vor avea parte de un Craciun perfect. Asta si pentru ca toate partiile din Maramures sunt deschise. La Borsa, stratul de zapada masoara 20 de centimetri si sunt sanse ca pana la sfarsitul saptamanii conditii pentru practicarea sporturilor de iarna sa fie din ce in ce mai bune. De Craciun va functiona atat telescaunul de pe partia Poiana Stiol, cat si teleschiul de pe Vf. Poiana Stiol. www.jurnalul.ro va ofera imagini live din statiunea Borsa. Dintre statiunile din Maramures, cele mai bune partii sunt cele de la Roata – Cavnic, acolo unde stratul de zapada are o grosime de 40 de centimetri. 'Avem atat zapada artificiala, cat si zapada naturala. De Craciun, partiile vor fi perfecte', a declarat Cornel Poenar, administratorul domeniului schiabil Roata. www.jurnalul.ro transmite imagini live de la Cavnic.

×
Subiecte în articol: craciun zăpadă schi