x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cristian Tudor Popescu: „Ca să ajungi pe prima poziţie, trebuie să ai „faţă de numărul 1”. Acum Simona are”

Cristian Tudor Popescu: „Ca să ajungi pe prima poziţie, trebuie să ai „faţă de numărul 1”. Acum Simona are”

06 Oct 2017   •   10:23
Cristian Tudor Popescu: „Ca să ajungi pe prima poziţie, trebuie să ai „faţă de numărul 1”. Acum Simona are”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că jocul Simonei Halep din sferturile turneului de la Beijing, în care a învins-o pe Daria Kasatkina cu 6-2,6-1, se datorează victoriei categorice din optimi, contra Mariei Sharapova.

 

Jocul Simonei a fost mai bun decât cel cu Sharapova, dar faptul că acum Simona a învins-o pe Daria Kasatkina cu scorul cu care pierdea cu o săptămână în urmă, tot în China, tot la Kasatkina, se datorează victoriei în faţa Mariei Sharapova”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Ceva, o barieră, s-a rupt în mintea Simonei, de acum Simona îşi dă voie, îşi dă drumul să atace când are ocazia şi, în acest meci cu Kasatkina, chiar şi când nu are ocazia clară atacă. A făcut tot ce trebuie să facă, a presat-o continuu pe Kasatkina, nu i-a permis să-şi găsească ritmul. Aceasta este o nouă Simona Halep”, a mai spus Popescu.

 

Jurnalistul e convins că Simona Halep merită să fie noul lider mondial. Românca va ajunge pe locul 1WTA dacă va câştiga trofeul de la Beijing.

Ca să ajungi pe prima poziţie, trebuie să ai „faţă de numărul 1”. Acum Simona are, pe lângă jocul ei solid cu care a ajuns numărul 2 mondial, ea are acum îndrăzneala de a ataca şi de a risca şi de a câştiga. Vedeţi câte puncte ale ei are în acest meci: 19-6”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

De obicei, Simona câştigă cu erorile mai mult sau mai puţin neforţate ale adversarei, acum Simona îşi face ea punctele, devine o shot-maker, o jucătoare de rezistenţă în raliu, în condiţiile astea are şanse mari să câştige acest turneu. Un astfel de joc, pe măsură ce îţi iese, cu puncte ale tale, nu aştepţi greşeala, asta acţioneză în feedback, în buclă pozitivă şi îi creşte încrederea în ea”, a adăugat Popescu.

×
Subiecte în articol: simona halep cristian tudor popescu