x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi CSM Bucureşti a umilit-o pe Ferencvaros, în Ungaria

CSM Bucureşti a umilit-o pe Ferencvaros, în Ungaria

11 Noi 2018   •   19:54
CSM Bucureşti a umilit-o pe Ferencvaros, în Ungaria

CSM București a depășit momentele dificile din ultimul timp şi le-a umilit pe unguroaicele de la FTC Budapesta, chiar la ele acasă, în penultimul meci al grupei. “Tigroaicele” s-au impus fără emoții în derby-ul grupei D cu Ferencvaros, scor 34-28, după un meci de excepţie. În urma victoriei din Ungaria, handbalistele române și-au asigurat matematic accederea în grupele principale ale Ligii Campionilor. Cu 43 de goluri marcate, Cristina Neagu conduce clasamentul golgheterilor.

Începutul meciului a fost îngrijorător și a adus aminte de înfrângerea cu Vipers Kristiansand, 26-31. Elevele lui Dragan Djukic au înscris o singură dată în primele 6 minute și s-au văzut conduce cu 1-5, potrivit gsp.ro. Fără să se bazeze pe valori individuale, Ferencvaros a compensat prin forța grupului, avantaj de care a profitat din plin în startul partidei. Time-out-ul solicitat de antrenorul lui CSM le-a trezit pe “tigroaice” din letargie, care au început treptat să marcheze și să pună stăpânire pe joc. Cristina Neagu a prins o zi de excepție, a avut un procentaj de 100% în prima repriză.

 

Pentru CSM Bucureşti au marcat Neagu 9 goluri, Cvijic 5, Mehmedovic 5, Lekic 5, Radicevic 3, Kurtovic 3, Curea 2, Lazovic 1, Omoregie 1, iar de la FTC Budapesta s-au remarcat Pena 6 şi Hafra 6 reuşite

CSM a recuperat rapid diferența de 4 goluri și s-a instalat confortabil la conducerea partidei. Bucureștencele au avut o perioadă de joc impresionantă, în care toate compartimentele au funcționat foarte bine. Portarul Jelena Grubisic, care dezamăgise în precedentul meci din grupe, a prins o zi de excepție și a blocat numeroase atacuri ale unguroaicelor.

Nu mai poate pierde calificarea

CSM a intrat cu un avantaj liniștitor la pauză, 17-10, motiv pentru care nu a mai jucat la aceeași intensitate în repriza secundă. Jucătoarele lui Ferencvaros au revenit la jocul compact etalat în prima parte a meciului și le-au “sufocat” pe jucătoarele noastre în primele minute ale reprizei secunde. “Tigroaicele” nu s-au blocat însă și au manageriat excelent forcing-ul lui Ferencvaros. Au rămas letale pe contraatac, chiar dacă apărarea nu a mai funcționat la fel de eficient, și s-au impus în final cu 34-28. 

CSM București a acumulat 6 puncte, a egalat-o pe Ferencvaros, și nu mai are cum să piardă calificarea în grupele principale ale competiției.

“Tigroaicele” şi-au recăpătat pofta de sânge şi au “muşcat” rău din unguroaice, după încă un meci în care Cristina Neagu a strălucit

×
Subiecte în articol: csm bucuresti