x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cupa Davis: Argentina atacă România cu Nalbandian, Monaco, Chela şi Schwank

Cupa Davis: Argentina atacă România cu Nalbandian, Monaco, Chela şi Schwank

22 Feb 2011   •   15:15
Cupa Davis: Argentina atacă România cu Nalbandian, Monaco, Chela şi Schwank
Sursa foto: /Reuters
153181-2011-02-19t193132z-1432911111-gm1e72k09wy01-rtrmadp-3-tennis-men-buenos-aires.jpgCăpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Argentinei, Modesto Vazquez, a anunţat jucătorii convocaţi pentru meciul cu România din primul tur al Grupei Mondiale, care va avea loc în perioada 4-6 martie, la Buenos Aires: David Nalbandian, Juan Monaco, Juan Ignacio Chela şi Eduardo Schwank.

Vazquez speră ca David Nalbandian (numărul 19 ATP) să îşi revină după accidentarea suferită în turneul de la Acapulco. În schimb, Juan Martin Del Potro (fost locul 4 mondial), revenit după o accidentare, nu a putut fi selecţionat pentru jocul cu România. "Am vorbit cu antrenorul lui Del Potro şi mi-a spus că pe tenisman îl aşteaptă un sezon greu şi că nu este pregătit să joace în acest prim tur al Grupei Mondiale", a declarat căpitanul nejucător al argentinienilor.

David Nalbandian a jucat o singură dată împotriva celui mai bine clasat jucător din România, Victor Hănescu, la Roland Garros, în 2005, românul impunâdu-se în cinci seturi, 6-3, 4-6, 5-7, 6-1, 6-2.

Juan Monaco, clasat pe locul 30 ATP, se află la egalitate cu Hănescu în ceea ce priveşte întâlnirile directe, scor 1-1, acelaşi scor fiind între român şi Eduard Schwank, locul 104 ATP.

În schimb, Ignacio Chela, locul 31 ATP, s-a întâlnit de patru ori cu Victor Hănescu, românul câştigând de fiecare dată. Chela este deţinătorul titlului la turneul BCR Open România, desfăşurat la Bucureşti, în luna septembrie a anului trecut. De asemenea, argentinianul s-a impus şi la proba de dublu a turneului din România, făcând pereche cu polonezul Lukasz Kubot.

×
Subiecte în articol: tenis cupa davis sporturi