x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cupa Davis: România - Spania, scor 0-2 la finalul primei zile

Cupa Davis: România - Spania, scor 0-2 la finalul primei zile

15 Iul 2016   •   19:20
 Cupa Davis: România - Spania, scor 0-2 la finalul primei zile

Jucătorul Roberto Bautista Agut (nr. 15 mondial) l-a învins vineri cu scorul de 6-3, 6-2, 6-1 pe Adrian Ungur (185 ATP), iar echipa de tenis a Spaniei conduce cu 2-0 la finalul primei zile a întâlnirii de Cupa Davis cu România care se dispută la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în cadrul turului 2 al Grupei I a zonei Europa/Africa.

Adrian Ungur a început partida cu Roberto Bautista Agut cu mult mai puţin curaj decât Marius Copil în precedentul meci. Conştient parcă de diferenţa faţă de adversarul din faţa lui, Ungur i-a arătat prea mult respect jucătorului spaniol şi a fost depăşit fără drept de apel în doar 1 oră şi 37 de minute.

În primul set Ungur şi-a pierdut repede serviciul, iar Agut a făcut 3-1 şi apoi 5-1. La acest scor, jucătorul român a avut singurul moment în care a reuşit să îi pună probleme adversarului. El a realizat sigurul său break din meci, reuşind să reducă diferenţa la 3-5. Imediat însă spaniolul şi-a câştigat serviciul şi a încheiat setul, scor 6-3.

Roberto Bautista Agut a continuat să îşi domine adversarul şi în setul secund, preluând conducerea încă de la început cu 2-0. În ghemul al treilea, cel mai lung al meciului, Adrian Ungur a avut din nou mari probleme, dar după ce a salvat trei mingi de break, a reuşit să îşi fructifice serviciul. Din păcate, jocul său nu a crescut deloc, iar Agut s-a impus în final cu 6-2.

În setul al treilea, Agut a lăsat senzaţia că nu vrea să prelungească inutil agonia adversarului său şi s-a impus cu 6-1 după doar 28 de minute de joc. Adrian Ungur nu a reuşit să câştige decât un ghem în acest ultim set.

Tot vineri, în prima partidă a confruntării România - Spania, Feliciano Lopez (nr. 20 ATP) l-a învins pe Marius Copil cu scorul de 7-6 (4), 5-7, 6-4, 3-6, 6-3.

În a doua zi, sâmbătă, are loc meciul de dublu dintre Horia Tecău/Florin Mergea şi Marc Lopez/Pablo Carreno Busta, iar duminică sunt programate meciurile Marius Copil - Roberto Bautista Agut şi Adrian Ungur - Feliciano Lopez.

În Sala Polivalentă din Cluj-Napoca se desfăşoară, în perioada 15-17 iulie, meciul de tenis dintre România şi Spania, în cadrul Cupei Davis, Grupa I Europa/Africa, turul 2. Învingătoarea din această întâlnire va susţine un baraj pentru promovarea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: cupa davis tenis romania Spania