x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Denisa Dedu și Yuliya Dumanska sunt lăudate pentru realizările de la EHF EURO 2018

Denisa Dedu și Yuliya Dumanska sunt lăudate pentru realizările de la EHF EURO 2018

07 Dec 2018   •   21:30
Denisa Dedu și Yuliya Dumanska sunt lăudate pentru realizările de la EHF EURO 2018

Se spune că portarii sunt precum vinul – devin mai buni odată cu vârsta. Experiența este crucială pentru omul din poartă, iar învățarea unori mici trucuri care te pun în mintea adversarului nu are loc peste noapte.

Un portar nu poate lucra fără o apărare bună în față, dar intuiția, agilitatea și experiența sunt calități care separă jucătorii de top de restul.

Este o listă lungă de portari care au excelat după 30 de ani, așa că Denisa Dedu și Yuliya Dumanska sunt speciale.

Dedu și Dumanska fac parte din cea mai tânără pereche de portari de la EHF EURO 2018, conform site-ului competiției. Însă, după preliminarii, au avut cele mai multe mingi apărate, 42, și cel mai bun procentaj, 36%.

În timp ce Dumanska este la primul campionat european, Dedu este la al treilea turneu, după ce s-a alăturat echipei naționale la doar 16 ani. A avut nevoie de timp, a avut suișuri și coborâșuri, dar acum este gata de cea mai mare provocare a carierei.

„Nu ne pasă care dintre noi joacă mai mult dacă cealaltă își face treaba. Nu există competiție între mine și Yuliya. Suntem două jucătoare tinere care avem un singur obiectiv – să ne ajutăm echipa” a spus Dedu, care joacă în Ungaria la Siofok.

Ambele jucătoare au primit distincția de Jucătorul Meciului la acest turneu. Dedu a fost răsplătită pentru realizările contra Germaniei, iar Dumanska a apărat de 14 ori împotriva Norvegiei, România învingând deținătorii titlului.

„Parcă trăim un vis. Sunt foarte mândră de ceea ce am realizat. Sunt în al nouălea cer. Este un sentiment aparte” a spus Dumanska după ce echipa națională a învins Norvegia.

Născută în Ucraina, Dumanska a venit în țară când avea 14 ani. Nu cunoștea limba sau cum să se adapteze unui nou stat. În fiecare zi a învățat româna și istoria țării, iar în 2016 a devenit cetățean român. Acum, Dumanska fredonează imnul național cu pasiune și vorbește limba română fluent.

„Jocurile mele nu ar fi fost așa bune dacă nu erau coechipierele mele. M-au ajutat enorm. Sunt foarte mândră că eu și Denisa facem echipă bună” a spus Dumanska. „Este o colegă minunată, care mereu îmi oferă sfaturi”.

×
Subiecte în articol: ehf euro 2018 denisa dedu yuliya dumanska