x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Din avion, direct la antrenament!

Din avion, direct la antrenament!

de Sorin Anghel    |    08 Feb 2010   •   00:00
Din avion, direct la antrenament!
Sursa foto: Sorin Anghel/Jurnalul Naţional

Chiar dacă au avut parte de un zbor deosebit de lung, românii care vor participa la Jocurile Olimpice de la Vancouver nu au avut timp de lenevit şi s-au apucat de antrenament.

Încă din prima zi, fondiştii antrenaţi de Ion Lungociu şi de Daniel Borca au efectuat două şedinţe de pregătire, ambele în Olympic Park. "Pârtia este senzaţională. Zăpada este toată naturală, iar condiţiile de pregătire sunt dintre cele mai bune. Îmi place foarte mult aici. Deocamdată nu am probleme cu fusul orar. Am dormit fără vise", a declarat Paul Pepene, cel care a devenit vedeta lotului olimpic după ce luna trecută a devenit campion mondial U23 la schi fond.

Nici fetele de la biatlon n-au stat locului şi au participat la antrenamentele oficiale. Deocamdată, tehnicienii nu au decis în ce formulă vor adopta proba de ştafetă, acolo unde România speră să se claseze în primele zece poziţii.

SUEDEZII ŞI NEMŢII NE SUNT VECINI
În "Satul Olimpic" din Whistler, delegaţia României este cazată lângă sportivii din Suedia şi Germania. Florin Cristea, antrenorul lotului de schi alpin, s-a întâlnit cu Marius Mărginean, cel care este unul dintre cei mai buni instructori de schi din staţiunea canadiană. Cei doi s-au revăzut pe aleile situate în imediata apropiere de locul în care sunt cazaţi sportivii din ţara noastră şi au depănat timp de câteva minute amintiri despre prietenii comuni din copilărie.

MIERCURI SE RIDICĂ STEAGUL!
Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice este programată pentru 12 februarie, la ora locală 18:00. Port-drapelul României va fi biatlonista Eva Tofalvi. Nu este însă unicul eveniment festiv din Canada. Miercuri, cu începere de la ora 17:00, toţi membrii delegaţiei noastre vor lua parte la ceremonia prin care steagul României va fi înălţat în "Satul Olimpic" din Vancouver.

Comunitatea românească din vestul Canadei numără peste 20.000 de suflete. O parte dintre aceştia au luat legătura cu sportivii veniţi la Jocurile Olimpice şi i-au invitat la cine cu specific românesc.

GASPAR, CU GÂNDUL LA GERBACEA!
Secretarul general al FR de Schi şi Biatlon, Puiu Gaspar, regretă faptul că biatlonistul Roland Gerbacea nu a putut să se califice la Jocurile Olimpice. "Îmi pare nespus de rău pentru el. Este un copil foarte bun, care s-a pregătit exemplar în ultimii ani. Ar fi meritat să fie aici, dar a rămas acasă pentru că sezonul trecut nu a luat startul în Cupa Mondială", a explicat Gaspar.

Andra Nedelcu speră mai departe să obţină dreptul de a concura la ski-cross, mai ales că sportivii din Marea Britanie au anunţat că nu vor lua startul la competiţia din Canada.

 

Bobul, sania şi skeleton - antenamente la 10 februarie
Pentru românii calificaţi la probele de bob, sanie şi skeleton situaţia este destul de încurcată. Organizatorii au programat primul antrenament abia la 10 februarie, astfel că până atunci nimeni nu are voie să se pregătească în Sliding Center, situat pe Blackcomb Mountain, celălalt munte din zonă, al cărui vârf este legat de Whistler Mountain, la baza căruia se găseşte Creekside, de cea mai mare telegondolă din lume. Peak 2 Peak Gondola are o lungime de 4,4 kilometri, o călătorie fiind posibilă în numai 11 minute. La jumătatea traseului, distanţa dintre sol şi cablu este de peste 400 de metri.

×
Subiecte în articol: vancouver 2010