x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Djokovic-Tsonga, prima semifinală la Wimbledon

Djokovic-Tsonga, prima semifinală la Wimbledon

30 Iun 2011   •   06:46
Djokovic-Tsonga, prima semifinală la Wimbledon

Novak Djokovic, cap de serie numarul 2 si numarul 2 mondial, si Jo-Wilfried Tsonga, locul 19 ATP si favorit numarul 12, se vor intalni in semifinale la Wimbledon, dupa ce i-au eliminat pe australianul Bernard Tomic si, respectiv, Roger Federer!

Tsonga a furnizat cea mai mare surpriza a concursului de la All England Club dupa ce l-a eliminat pe al treilea jucator al lumii, elvetianul Roger Federer, castigator de sase ori pe iarba londoneza (ultima oara in 2009), in cinci seturi: 3-6, 6-7 (3/7), 6-4, 6-4, 6-4. Este pentru prima data cand Federer pierde un meci la un turneu de Grand Slam dupa ce a condus doua seturi!

Prin calificarea in semifinale, jucatorul francez a obtinut cel mai bun rezultat din cariera sa la Wimbledon.

De partea cealalta, tenismanul sarb l-a eliminat pe australianul Bernard Tomic, in patru seturi, scor 6-2, 3-6, 6-3, 7-5, ajungand astfel pentru a cincea oara consecutiv in semifinalele unui turneu de Grand Slam si pentru a treia oara la Wimbledon, unde a fost invins in 2007 si 2010.

Djokovic va deveni numarul 1 mondial daca se califica in finala sau daca spaniolul Rafael Nadal nu-si va pastra titlul. Tomic, australian de origine bosniaco-croata, care s-a antrenat deseori cu Djokovici, era cel mai tanar sfertfinalist la Wimbledon din ultimii 25 de ani.

×