x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Dulgheru, singura româncă rămasă în cursă la Flushing Meadow

Dulgheru, singura româncă rămasă în cursă la Flushing Meadow

de Mihai Morcovescu    |    01 Sep 2010   •   00:00
Dulgheru, singura româncă rămasă în cursă la Flushing Meadow
Sursa foto: /Intact Images

Desemnată cap de serie numărul 25, Alexandra Dulgheru s-a calificat, în premieră, în turul al doilea la US Open după ce a învins-o, marţi, cu 6-3, 6-1, pe franţuzoaica Julie Coin (nr. 123 WTA).

"Piti" este singura jucătoare română prezentă în turul secund al concursului de la New York. Prin calificarea în turul secund al ultimului turneu de Grand Slam al anului, Dulgheru şi-a asigurat un cec de 31.000 de dolari.

Dulgheru, care anul trecut nu a depăşit turul inaugural la prima sa participare la Flushing Meadow, o va întâlni pe suedeza Sofia Arvidsson, ocupanta locului 55 WTA. Jucătoarea scandinavă este nimeni alta decât cea care a eliminat-o, cu 6-1, 6-2, pe Sorana Cârstea, care la ediţia precedentă ajungea până în turul 3.

Într-o altă partidă, Simona Halep (nr. 96 WTA), a pierdut la mare luptă în faţa Jelenei Jankovici, a patra favorită, scor 4-6, 6-4, 5-7. Jucătoarea noastră, care va împlini 19 ani pe 27 septembrie, s-a aflat în postura de a serviu pentru câştigarea meciului la scorul de 5-4 în "decisiv", însă experimentata jucătoare din Serbia a revenit şi şi-a adjudecat trei game-uri la rând şi, odată cu ele, setul şi meciul.

Debutantă la US Open, Halep va încasa un cec în valoare de 19.000 de dolari pentru prezenţa sa pe tabloul principal la competiţia de la New York.

×
Subiecte în articol: us open